Vytisknout tuto stránku
út., 16. duben 2019 10:06

Opravdu to zkusím, řekl Jaromír Soukup a oznámil tím kandidaturu na prezidenta

Jaromír Soukup oznámil kandidaturu na post prezidenta Čr Jaromír Soukup oznámil kandidaturu na post prezidenta Čr Zdroj: twitter TV Barrandov
 Praha - Generální ředitel televize Barrandov Jaromír Soukup oznámil v pondělí 15. dubna, že v příštích prezidentských volbách bude kandidovat na post prezidenta ČR.

"Když jsem viděl tu velkou podporu ze strany veřejnosti, tak jsem přemýšlel, že to stojí za zvážení. A rozhodl jsem se, že to v tom roce 2023 opravdu zkusím," napsal Jaromír Soukup na twitterový účet TV Barrandov a oficiálně potvrdil kandidaturu na prezidenta ČR.

V televizním pořadu Moje zprávy reagoval Soukup na telefonát od divačky Olgy. „Jste moudrý, inteligentní a moc chytrý člověk. Líbí se mi, že jste objektivní ke všem od Babiše po Kalouska. Hodil byste se na prezidenta, ale nevím, jestli by vás tam nebylo škoda. Fandím vám,“ vysvětlila v telefonním rozhovoru.

Jaromír Soukup přiznal, že takových dotazů dostává více. „Docela vážně o tom uvažuji. Vidím docela slušnou podporu ve výzkumech, vysokou známost mého jména. Je to skoro 90 procent, a zároveň je i poměrně málo lidí, kteří mě opravdu nemusí,“ odpověděl na příznivý ohlas divačky.

Majitel mediálních firem Médea Group a Empresa Media už na začátku roku oznámil založení nového hnutí List Jaromíra Soukupa. Jako důvod tehdy zmínil, že chce bránit národní zájmy před zkorumpovanými politiky a oligarchy. O dva měsíce později uvedl, že nebude předsedou tohoto hnutí a ani za něj nebude ve volbách kandidovat.

Zobrazeno 1447 krát
Naposledy upraveno: út., 16. duben 2019 23:46
Veronika Capáková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste