Vytisknout tuto stránku
st., 17. duben 2019 21:35

Recenze: Kafárna Cokolif láká na příjemné prostředí

Kafárna Cokolif Kafárna Cokolif Zdroj: Dominika Plavková
Uličku Uhelná předchází neblahá pověst a na první pohled vás v ní nečeká opravdu nic dobrého. Přesně proti tomu se ale rozhodli bojovat dva milovníci kávy a otevřeli ve středu 13. února v úzkém průchodu z ulice Pavelčákova směrem k masným krámům kávárnu Cokolif.

Kavárnu v Uhelné nemůžete minout a když vystoupáte do prvního patra, nenechte se odradit prosklenými dveřmi, které se, jako naschvál, neotvírají tam ale sem. Jen co vejdete, vás zpoza kávovaru zdraví usměvavý barista a když máte štěstí, jsou tam kluci. A hned tři.

Velkými okny po levé straně, proudí do kavárny spousta světla, celý prostor tak působí příjemně otevřeně a vzdušně. Pokud jste však spíše vyznavači útulných koutků, do kterých se můžete jak se patří schovat, i tady si jeden nebo dva najdete. Interiér poskytuje vítaný odpočinek od industriálního stylu, se kterým se dnes setkáte ve většině nových podniků. Barevné dřevěné židle mě při mé první návštěvě vrátily do dětství a takový luxus si jednou za čas ráda dopřeji.

Prioritou každé kavárny musí být dobrá káva, na tom se nic nemění, i když už v Cokolif museli přečkat i dny, kdy káva netekla vůbec. Kafárna Cokolif bere kávu z pražské pražírny Made in Coffee. Na espresso melou Peru, pokud máte raději alternativní přípravu kávy, můžete vyzkoušet V60, aeropress, frenchpress nebo delterpress. Tam máte na výběr mezi Peru a Kolumbií.

Jakmile se posadíte k jednomu z prosluněných stolečků nebo se zachumláte do křesla, dostanete sklenici s vodou, kterou vám obsluha vždy dolije, nápojový lístek a nabídku snídaní/snacků. Hlavním lákadlem kavárny Cokolif jsou opečené chleby s různými druhy pomazánek. Nebojte se zeptat na doporučení, každý z kluků totiž přesně ví, co nabízí a ochotně vám poradí. Jakkoliv si ale nakonec vyberete, nikdy neprohloupíte. Já sama jsem vyzkoušela už snad pět variant a každá mi chutnala ještě víc než ta předchozí. Na snídani si můžete samozřejmě dopřát i sladkou variantu, třeba v podobě nadýchaných lívanců.

Důležité je, že od 13. února, kdy kavárna otevřela své dveře úplně poprvé, na sobě kluci z Cokolif neustále pracují. Když jsem tedy při své první návštěvě nebyla z pěny na svém cappuccinu úplně nadšená, dnes už vím, že při každém mém návratu bude zase o něco lepší. Vychválit si ale určitě zaslouží espresso tonic, který v Cokolif připravují přes krvavý pomeranč.

Aktuální nabídku a více informací najdete na facebooku Kafárna Cokolif nebo instagramu cokolif_kafarna.

9/10

interiér kavárny
 
 
 
interiér kavárny
 
výzdoba kavárny
 
cokolif
 
barista Jakub
 
kluci z Kafárny Cokolif
Zobrazeno 3041 krát
Naposledy upraveno: st., 17. duben 2019 23:02
Natálie Dudová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste