Vytisknout tuto stránku
pá., 19. duben 2019 15:09

Recenze: Domácí vafle z ústecké Vaflárny musíte zcela jistě ochutnat!

Logo Vaflárny Logo Vaflárny Zdroj: Facebook: Vaflárna
Na ústeckém Mírovém náměstí najdete hned několik podniků, ve kterých se můžete občerstvit. Jen jeden z nich ovšem nabízí domácí vafle, na nichž si pochutná snad každý. Především pro milovníky tohoto sladkého pokrmu je ústecká Vaflárna ideálním místem, které jednoznačně stojí za návštěvu.

Vaflárna se nachází v ulici Revoluční a při jejím hledání musíte býti ostražití, abyste si všimli cedule, která vás po schodech navede do podzemních prostorů. Jestliže zvládnete tento nesnadný úkol, zanedlouho vás čeká další zkouška ohněm. Hned při vchodu do Vaflárny vás totiž ovane vůně čerstvých vaflí, které nedokážou odolat ani ti nejstatečnější jedinci.

Vafle dle vlastního gusta

Velkým benefitem Vaflárny je, že si každý návštěvník může sestavit vafli dle svého libovolného výběru ingrediencí, jež jsou právě k dispozici. Při příchodu od obsluhy návštěvníci obdrží seznam s již zmiňovanými ingrediencemi a zaškrtnou ty, které si přejí ve své vafli mít. Úkol se to zdá být na první pohled jednoduchý, ale opak je pravdou. Alespoň tedy v mém případě. Nikdy se totiž nedokážu rozhodnout, jaké ingredience zvolit, jelikož všechny jsou výborné. Máte raději čokoládu, ovoce či zmrzlinu? Skvělé je, že si lze zvolit jakoukoliv kombinaci a nikdy nebudete litovat, jelikož všechny mají něco do sebe a na každé si pochutnáte.

Nedostatek místa na posezení

Jak se ovšem ale říká, každá mince má dvě strany. A to bohužel platí i v tomto případě. Velkým mínusem Vaflárny je nedostatek místa. Ve Vaflárně jsou k dispozici pouhé dva stoly, což je na podnik, kde se dělají ty nejlepší vafle široko daleko, velmi málo. S touto skutečností se dosti možná pojí i způsob podávání jídla. Ať už si vafli chcete vzít s sebou či si ji sníst na místě, vždy ji dostanete jen v kornoutku. To je velká nevýhoda. Když si chcete pokrm sníst na místě, přece jen očekáváte, že jej dostane naservírovaný na talíři. Bohužel vafle v kornoutku není úplně nejlepší řešení, jelikož, jestli si ji objednáte na ingredience bohatou, vše bude padat na zem.

Vaflárna sice má své nedostatky, ale v mém případě vítězí skutečnost, že si na zdejších vaflích vždy pochutnám tak, jako ještě nikde jinde. A právě proto se sem pokaždé ráda vracím a všem ostatním bych ji bez váhání doporučila.

Hodnocení: 7/10

Zobrazeno 1682 krát
Naposledy upraveno: so., 20. duben 2019 14:27
Sabina Šťástková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste