Vytisknout tuto stránku
so., 27. duben 2019 23:11

Čeští para hokejisté na úvod mistrovství světa smetli Japonce

Zaplněná OSTRAVAR Arena viděla dominanci českých barev Zaplněná OSTRAVAR Arena viděla dominanci českých barev Zdroj: Tobiáš Rončka
Ostrava – Dnešní sychravé odpoledne a výborná práce organizátorů nahnala do OSTRAVAR Areny 7 224 diváků. Ti v elektrizující atmosféře dotlačili národní tým k výhře 8:0 nad zemí vycházejícího slunce.

Po deseti letech navrátivší šampionát přilákal hodně lidí. Už dopoledne a po obědě mohli diváci sledovat dva zápasy. Ve tři hodiny se ale hala zaplnila nejvíce. Davy natěšených fanoušků čekaly na úvodní hvizd. I hráči byli natěšení, celý zápas nedali soupeři „čuchnout“ a byli to Češi, kdo kontroloval zápas. Skóre otevřel ve třetí minutě po obětí Fukušimovy branky Šafránek. Procedil puk za jeho záda a gólu požehnal i videorozhodčí. Ještě před přestávkou zvýšil na 2:0 Pavel Kubeš.

Hned po 14 sekundách druhé třetiny potřetí rozvlnil síť Japonců Hábl. V přesilové hře si diváci vychutnali parádní střelu kapitána Geiera do horního rohu znamenající vedení 4:0 pro české barvy.

Neutuchající apetit

Na 5:0 zvýšil v 31. minutě Kubeš a o pár sekund později v téže minutě skóroval podruhé Šafránek. O dvě minuty později vstřelil svůj druhý gól Hábl a necelé čtyři minuty před koncem dokonal svůj hattrick Pavel Kubeš, což znamenalo výhru 8:0.

Češi si se zápasem poradili na jedničku, Japonci se k ničemu nezmohli a k dojetí domácích fandů je hokejisté se lvem na prsou jasně přehráli. Druhý zápas je pro domácí borce na programu už zítra, kdy se střetnou se soupeřem ze severu, Švédskem.

Zobrazeno 1929 krát
Naposledy upraveno: ne., 28. duben 2019 18:52
Tobiáš Rončka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste