Vytisknout tuto stránku
ne., 28. duben 2019 13:30

Koubek slaví zisk Francouzského poháru

Radost Tomáše Koubka Radost Tomáše Koubka Zdroj: idnes.cz
Paříž – Fotbalový brankář Tomáš Koubek, který chytá za Rennes získal Francouzský pohár, když jeho tým porazil velkého favorita Paris St. Germain po penaltovém rozstřelu 6:5. V základní hrací době zápas skončil 2:2. Rennes i díky zásluze českého reprezentanta slaví pohár po 48 letech.

Po úvodních 20 minutách, kdy PSG vedli 2:0 a stále pokračovali v tlaku, jen těžko někdo věřil v obrat. Chvíli před přestávkou ale přišel moment, kdy si centr křídelníka Rennes srazil do vlastní branky Kimpembe a bylo zaděláno na drama. Když ve druhé půli srovnal hlavou Mexer vše se schylovalo na prodloužení.

Gól ovšem nepadl ani v prodloužení. Na jeho konci navíc dostal červenou kartu za ostrý zákrok jeden z nejtalentovanějších fotbalistů Mbappé a už bylo jasné, že na řadu přijdou penalty.

Během pěti sérií se nemýlil jediný střelec, a tak se pokračovalo do náhlé smrti. Hned v první sérii náhlé smrti Nkunku z PSG přestřelil branku Tomáše Koubka, Sarr před ním uspěl a radost se spoluhráči tak mohla vypuknout naplno.

Zobrazeno 1129 krát
Naposledy upraveno: ne., 28. duben 2019 19:09
Jan Frehar

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste