Vytisknout tuto stránku
ne., 28. duben 2019 14:45

RECENZE: Bar, který neexistuje. Vyhlášený podnik v centru Brna stojí za to navštívit

Bar, který neexistuje Bar, který neexistuje Zdroj: Jan Frýba
Brno - Pokud zavítáte do Brna a máte v plánu noční výlet se zastávkou v nějakém baru, tak místem, které opravdu stojí za to navštívit je Bar, který neexistuje. Tento, troufám si říci, brněnský fenomén mezi nočními podniky tohoto typu láká své zákazníky na pestrou nabídku drinků, moderní prostředí a profesionální přístup obsluhy.

Bar se nachází na ulici Dvořákova, což je jen pár metrů chůze od Náměstí Svobody, přímo v centru historického jádra města. Při vstupu se vám nabídne pohled na opravdu obří prosklený bar, jehož zásobenost lahvemi nejrůznějších tvarů a barev je opravdu fascinující. Podnik je celkem rozdělen na tři patra, jedno podzemní, kde se nacházejí toalety, a dvě nadzemní, které jsou propojeny proskleným výtahem. Ten oceníte zejména v pozdějších fázích večera, když se po pár skvělých drincích vypravíte na toaletu, schody už vám nebudou překážkou.

Zajímavá je také atmosféra v obou nadzemních patrech. První patro je díky prosklenému baru, barevnému nasvícení, a křišťálovému lustru typicky barové. Pokud nemáte zrovna náladu na barové povyražení, stačí vyjít pár schodů, nebo jedna jízda výtahem. Rázem se ocitnete ve druhém patře, které nabízí o mnoho klidnější prostředí, které mně osobně svým retro stylem připomíná americké bistro. Kombinace červeně čalouněných sedaček a tmavých stolů působí vzdušným dojmem a je vhodné i pro posezení s přáteli.

Jakmile vás po příchodu obsluha usadí ke stolu, dostanete sklenici s vodou, kterou vám číšníci vždy ochotně dolévají. Po nahlédnutí do nápojového lístku se vám zřejmě zatají dech. Nabídka koktejlů, drinků, všemožných druhů alkoholu je až neuvěřitelná. Doporučuji počkat na příchod obsluhy a sdělit jí, na jaký druh pití máte zrovna chuť. Obsluha na mě působila velice profesionálním, přátelským dojmem a byla skvěle připravená na to poradit s výběrem. Zaleží jen na vás, zda se nebojíte trochu experimentovat či zvolíte nějakou klasiku. Přání zákazníka je zde na prvním místě.

V neexistujícím baru to ovšem není pouze o koktejlech a alkoholovém opojení. Pokud dostanete hlad, můžete si z nabídky vybrat burger s nejrůznějšími ingrediencemi dle vlastního přání. A to klidně i ve dvě hodiny ráno. Kvalita jídla, přestože se nejedná o restauraci, je na velice dobré úrovni. Příjemným zpestřením, se kterým se člověk málokde setká, je hovězí vývar podávaný ve čtyři hodiny ráno. Každý, kdo se v baru do této ranní hodiny zdrží, dostane polévku zcela zdarma. Opravdu skvělé posilnění před náročnou cestou domů.

Jediným mínusem je snad to, že bar není nafukovací. Pokaždé, když jsem tu zavítal, tak bylo plno. Přeci jen Bar, který neexistuje patří mezi nejpopulárnější brněnské podniky. Doporučuji udělat rezervaci předem, zejména pokud plánujete návštěvu o víkendu. Ta se dá udělat hned několika způsoby, ať už přes sociální sítě, telefon, či email.

 

10/10

 

Zobrazeno 2017 krát
Naposledy upraveno: ne., 28. duben 2019 19:16
Jan Frýba

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste