Vytisknout tuto stránku
ne., 28. duben 2019 23:32

Letošní 15. pražský Majáles nabídl velká jména na třech hudebních scénách

Majáles patří zejména studentům Majáles patří zejména studentům Zdroj: ireport.cz
 Praha - V Letňanech se v sobotu 27.dubna konal pražský majáles. Program byl pestrý. Nabídl jako každý rok tři pódia, na kterých se dohromady vystřídalo 20 umělců a skupin.  

Navzdory nepříznivé předpovědi počasí, která hlásila déšť a něco okolo 18 stupňů Celsia, proběhl majálesový průvod pražskými ulicemi s alegorickými vozy univerzit. Na nich vystoupil Marek Ztracený, Jelen, Mirai a také Mydy Rabycad. Průvod je akce, o kterou se zajímají zejména studenti, i letos nalákal spousty dalších kolemjdoucích. Průvod začal v půl desáté dopoledne vedl z Vodičkovy a Jungmannovy ulice a po vltavských nábřežích a Čechově mostu. Došel až na Strossmayerovo náměstí. 

Nejvíce diváků však dorazilo na open-air hudební festival, který začal ve 12 hodin na Letišti Letňany. Letošní ročník nabídl tři pódia. Hlavními vystupujícími byli Marpo & TroubleGang, ti mají na rapové scéně velký úspěch už několik let. Dokazuje to i jeho loňská vyprodaná show v O2 Aréně. Na Krušovickém pódiu s rockovým zaměřením bylo nejvíce plno na kapele Rybičky 48, která vystoupila po osmé hodině. A největší hřeb večera byla kapela Kryštof s jejich novou show na letošní festivalovou sezónu. 

Po celou dobu festival doprovázelo sluníčko s občasným zatažením a jednou přeháňkou, takže návštěvníci i pořadatelé si oddechli a mohli si užít pražský majáles naplno bez deště. 

Hostů, kteří dali plno energie do vystoupení, bylo mnohem víc. Mezi nimi byl například Ben Cristovao, Ego, Marez Ztracený, Mirai a další. 

"Lidi já vás miluju, nemám slov, děkujem za neuvěřitelnou energii !! Jste tooop," okomentoval Ben Cristovao na svém Instgramu po skončení jednodenního festivalu. A nebyl jediný, kdo byl nadšený. "Parádní začátek festivalové sezóny. Diiiiiky," sdělila skupina Kryštof svým sledovatelům. 

Na obdobný program se můžete těšit v sobotu 4. května v Brně, v pátek 10. května v Hradci Králové a již nyní můžete na oficiálních stránkách Majálesu kupovat lístky na příští ročník. 

Zobrazeno 1401 krát
Naposledy upraveno: pá., 3. květen 2019 11:45
Kristýna Michalčíková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste