Vytisknout tuto stránku
po., 29. duben 2019 21:37

Mistry hokejové extraligy se stali Oceláři z Třince, porazili Liberec ve finále 4:2

HC Oceláři Třinec vyhráli titul mistra extraligy 2018/2019 HC Oceláři Třinec vyhráli titul mistra extraligy 2018/2019 Zdroj: HOCKEY CLUB OCELÁŘI TŘINEC a.s.
Třinec - Letošní finálové zápasy Tipsport extraligy mezi týmy Oceláři Třinec a Bílí Tygři Liberec byly neuvěřitelně vyrovnané. Oba týmy předváděli atraktivní hokej a rozhodovaly maličkosti. Hokejové štěstí se ale nakonec přiklonilo během nedělního zápasu v třinecké Werk areně na stranu Ocelářů, a ti podruhé v historii klubu slaví mistrovský titul. Tým Bílých Tygrů porazili v šestém finále extraligy 4:2 a stejným poměrem ovládli celou finálou sérii.

Poslední zápas finále rozhodl v čase 56:03 Vladimír Roth a výsledek pojistil při power play 76 sekund před koncem Ethan Werek. "Jel jsem do pásma rovnou ze střídačky, takže jsem neviděl přesně, co se stalo za brankou. Jen jsem viděl Růžu (Martina Růžičku), že puk vybojoval za brankou, tak jsem nijak nebrzdil, prostě mě to tam vyvezlo a poslal jsem to tam," popsal vítěznou trefu Roth.

„Jsem neskutečně dojatý a vážím si toho. Chtěl bych poděkovat týmu, že nic nevzdal a celou sezonu jel naplno. Pomohlo nám, že nás odborníci ve finále pasovali do role outsidera,“ řekl třinecký trenér Václav Varaďa ihned po skončení zápasu. Právě on byl u obou titulů slezského klubu, pokaždé ovšem v jiné roli. V roce 2011 ještě jako aktivní hráč, o osm let později už jako hlavní trenér mužstva. „Tentokrát mě to určitě stálo víc nervů. Připadám si hodně starý,“ smál se kouč v rozhovoru  pro Českou televizi.

„V dnešním zápase opět rozhodly detaily, my jsme nepropálili kotouče od modré čáry do brány, soupeř to udělal. My dali dva góly, oni tři. Celá série byla o tom, kdo schová jednu šťastnou střelu gólmanovi někde před očima. A teď to byl Třinec. Soupeř byl asi o něco lepší. O malinký kousek lepší byl," uznal sílu soupeře trenér Liberce Filip Pešán.

Oceláři vybojovali Masarykův pohár po třech neúspěšných pokusech v boji o tuto trofej. Naposledy nestačili v loňském roce na rozjetý tým Komety Brna, kdy prohráli 1:4 na zápasy. Ale právě hokejisté z Liberce v letošní čtvrtfinálové bitvě zdolali brněnský tým a vyřadil ho tak z boje o titul. 

Zobrazeno 1795 krát
Naposledy upraveno: út., 30. duben 2019 20:55
Vít Kubant

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste