Vytisknout tuto stránku
út., 30. duben 2019 03:26

Lidé opět vyběhnou z pražského Vypichu, aby pomohli dětem

Běh pro Kuře 2018 Běh pro Kuře 2018 Zdroj: Facebook Běh pro kuře
Praha - Druhý ročník Běhu pro Kuře odstartuje v sobotu 11. května na pražském Vypichu. Vedle běhu připravili pořadatelé pro účastníky doprovodný program a celou řadu atrakcí pro děti. Vystoupí například zpěvák Miro Jaroš.

"Běh pro kuře je velmi specifická akce. Je to charitativní akce, jejíž výtěžek putuje právě do projektu Pomozte dětem do Nadace rozvoje občanské společnosti," vysvětluje pro TV Praha koordinátor akce Marek Auterský. 

Trasa běhu, dlouhá čtyři kilometry, povede přes park obory Hvězda. Účastníci budou probíhat celkem čtyřmi speciálními zónami, z nichž každá je dlouhá přibližně sto metrů. Letos na běžce čeká světelná, UV, ohňová a horrorová zóna. Ve světelné zóně poběží lesem vyzdobeném světly, v UV zóně zažijí bitvu s UV práškem, v ohňové zóně uvidí polykače ohně a v horrorové zóně je postraší zkušení herci v těch nejznámějších hrůzostrašných kostýmech.

Akce začíná v 15.30, kdy se otevírá areál, a končí ve 22 hodin. V 17.30 startuje dětský běh, ve 21 hodin, hned po západu slunce, pak začíná večerní hlavní běh. I toho se ale mohou účastnit za doprovodu dospělé osoby také děti. Žádné omezení neplatí ani pro psy, a kdo by chtěl, může si s sebou vzít klidně i kočárek. Trasu si totiž může každý podle libosti proběhnout, stejně jako projít.

V rámci doprovodného programu vystoupí oblíbený zpěvák dětského publika Miro Jaroš. Návštěvníci se ale mohou těšit i na další program a atrakce, jako například překážkový běh Gladitor race. Na místě budou také stánky nejen s občerstvením a doplňkovým zbožím, ale i s charitativními předměty, jejichž zakoupením mohou dobrovolníci rovněž přispět na konto sbírky Pomozte dětem.

Celodenní vstup na akci je zdarma, platí se pouze startovné na večerní běh. To se pohybuje ve výši 400 Kč, 600 Kč, nebo 800 Kč, podle toho, jaký "balíček" si spolu se startovným návštěvník koupí.

Například v balíčku startovného za 600 Kč najde běžec pamětní medaili, startovní číslo, památní tričko a lightsticky na ruce a krk. V balíčku startovného za 400 Kč bude mít pouze pamětní medaili a startovní číslo. Startovné i s příslušným balíčkem si mohou zájemci koupit buď přímo na místě, nebo na internetových stránkách Běhu pro kuře.Kdo se hlavního večerního běhu nebude chtít zúčastnit, může jen přihlížet a fandit.

Projekt Pomozte dětem, ke kterému půjde výtěžek celé akce, je dlouhodobý charitativní projekt, organizovaný společně Českou televizí a Nadací rozvoje občanské společnosti. Obě společnosti peníze vybrané z celonárodní veřejné sbírky rozdělují mezi projekty a organizace, které pomáhají ohroženým a znevýhodněným dětem do 18 let.

Zobrazeno 1411 krát
Naposledy upraveno: út., 30. duben 2019 21:31
Nikola Karkošová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste