Vytisknout tuto stránku
út., 30. duben 2019 18:08

Letošní ročník Hradeckého slunovratu nabídne vystoupení Kafka Bandu, Tara Fuki nebo Värttinä

Logo letošního ročníku festivalu Hradecký slunovrat Logo letošního ročníku festivalu Hradecký slunovrat Zdroj: Autorkou designu je Jana Reichel
Hradec nad Moravicí - Hradecký slunovrat hlásí už pošesté návrat do zámku v Hradci nad Moravicí. Krom kovaných stálic domácí alternativní scény nabídne exkurz do finských či polských končin. Festival mimo hudební program nabídne workshopy a diskuze osvětlující novinářskou práci. Letošní ročník festivalu konajícího se od pátku 28. do soboty 29. června na "nejpohádkovějším zámku v ČR" vytvoří kulturní prostor pro nejrůznější odvětví a žánry.

Hradecký slunovrat nespoléhá pouze na jména osvědčených interpretů a při sestavování programu experimentuje. Letošním překvapením je finská skupina Värttinä, jakožto zástupce světové world music. Ze zahraničních hudebníků láká festival také na několik polských umělců, mezi nimiž najdeme skupinu Prowizorium nebo sólového umělce Maxe Bravuru. Dramaturgové festivalu nezapomínají ani na miláčka současné elektronické scény Ventolina nebo léty ověřenou ska skupinu Sto zvířat. Z dnes už legendárních umělců vystoupí skupina Čp.8 nebo Dunaj.

Festival poskytuje prostor i začínajícím hudebníkům, které bude na místě čekat Welcome stage. "V počtu přihlášek je to zatím jednoznačný rekord ze všech ročníků Hradeckého slunovratu a jistota, že tato scéna opět bude mít vysokou úroveň a představí skvělé kapely," sdělil Ondřej Oborný, který se podílí na výběru interpretů.

Nehudební program nese název Salon Mechtilde. Návštěvníci se mohou těšit na hosty z mediálního prostředí. Pozvání přijali novináři Jaroslav Kmenta, Fatima Rahimi nebo Julie Urbisova. Nebudou ochuzení ani o autorské čtení, které jim zprostředkuje spisovatel a muzikant Jaroslav Rudiš.

Zobrazeno 1423 krát
Naposledy upraveno: út., 30. duben 2019 22:44
Michaela Susedíková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste