Vytisknout tuto stránku
po., 13. květen 2019 17:43

Recenze: Pokémon: Detektiv Pikachu

Filmový plakát Filmový plakát Zdroj: multikina.cz
Po zhlédnutí trailerů na Detektiva Pikachu jsem od tohoto filmu nečekal opravdu nic. Nemyslel jsem si, že to bude nějak extra špatné, ale ani že to bude nějaké mistrovské dílo. Prostě mi ta myšlenka zasazení 3D modelů pokémonů do hraného filmu přišla docela hloupá a v traileru to vypadalo celkem špatně.

Musím však uznat, že mě Pikachu opravdu mile překvapil. Film má dobré tempo, celkem solidní humor a příběhová linka taky není úplně zlá. Kvůli negativní odezvě po prvním traileru se tvůrci rozhodli CGI pokémonů trochu upravit a dobře udělali, protože film nakonec z grafické stránky vypadá vážně velmi dobře. Všechno je barevné, působí přirozeně a dobře se na to dívá.

Hudba ve filmu je také skvělá. Tvůrci vsadili na nostalgii fanoušků a snažili se jim dát to, co chtějí. Nabídli jim některé ze starých dobrých znělek a jejich remixy, což splnilo účel, a i já jsem zavzpomínal na mladá léta, kdy jsem každé ráno koukal na tyto animované příšerky z Japonska, a na sbírání pokémonních kartiček.

Co mi na filmu vadilo, nebo spíše co mi tam chybělo, byly pokémonní souboje a schopnosti. Film šel jednoduše jiným směrem. Konkrétně směrem řešení záhad a detektivní práce (nečekaně), schopnosti se tam však mohly objevit vícekrát než dvakrát nebo třikrát. Undergroundový souboj v kleci z traileru je asi jediný plnohodnotný souboj, který se ve filmu nachází, a o to víc mi vadí jejich absence, jelikož se jim vážně povedl. Tvůrci se však zaměřili spíše na nudné lidi a jejich problémy, ale jak říkám, žádná hrůza to není. Na tom má zásluhu hlavně Ryan Reynolds a jeho perfektní zvládnutí role ukecaného detektiva Pikachua. Pikachu byl roztomilý, vtipný a závislý na kávě. Chrlil ze sebe jednu vtipnou hlášku za druhou, a jelikož ho ztvárnil právě Ryan Reynolds, tak je většině jasné, že to nebyly vtipy jen pro mladší publikum.

Další malinkou výtku si zaslouží příběh a hlavně lidské postavy. Celkový děj je na film tohoto typu dobrý, zápletka je zajímavá a její vyústění uspokojující. Nicméně příběh je docela děravý. Nebudu se tady tím zabývat podrobně, ale když film uvidíte a trochu se nad tím zamyslíte, tak některé věci prostě nedávají smysl. Celkový požitek z filmu to ovšem nijak nenaruší. Na lidských postavách mi však především vadila jejich nezajímavost. Speciálně u hlavního záporáka, na kterém byl zajímavý jenom jeho pokémonní parťák.

I tak jsem si detektiva Pikachu opravdu užil. Parádní film na odreagování pro všechny věkové kategorie. A mé výtky jsou opravdu spíš takové drobnosti.

Hodnocení: 75%

Akční / Dobrodružný / Komedie / Rodinný / Mysteriózní / Sci-Fi / Fantasy

USA / Japonsko, 2019, 104 min

Režie: Rob Letterman

Scénář: Dan Hernandez, Benji Samit, Rob Letterman, Derek Connolly

Kamera: John Mathieson

Hudba: Henry Jackman

Hrají: Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton, Bill Nighy, Ken Watanabe, Chris Geere, Rita Ora, Suki Waterhouse, Karan Soni, Josette Simon, Alejandro de Mesa, Simone Ashley, Diplo, Omar Chaparro, Kadiff Kirwan, Ikue Ótani, Benjamin Coakley, Daniel Eghan, Fiona Hardingham

Zobrazeno 1678 krát
Naposledy upraveno: pá., 17. květen 2019 12:23
Jonáš Krutil

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste