Vytisknout tuto stránku
út., 14. květen 2019 17:05

Recenze: The Perfect Date

The Perfect Date The Perfect Date Zdroj: imdb.com
Netflix začátkem dubna letošního roku opět přišel na scénu s dalším filmem pro teenagery. Tentokrát se jedná o romantickou komedii The Perfect Date v hlavní roli s Noahem Centineem, Laurou Marano a herečkou ze seriálu Riverdale - Camilou Mendes. 

Potom, co v srpnu loňského roku na Netflixu vyšel film To All the Boys I’ve Loved Before, který byl jakýmsi prvním vstupem do tohoto „mini“ žánru pro dospívající, musím uznat, že na člověka, co nemá rád přehnaně sladké americké filmy, kde je od začátku víceméně jasné, jak film skončí, se tento film opravdu povedl a zhlédla jsem ho hned dvakrát. 

Namísto toho The Perfect Date patří k těm druhům filmů, u kterého platí pravidlo „jednou a dost". Film je sice dobrý, ale jak jsem již zmínila, je to taková zlatá střední cesta filmu pro teenagery, a kvůli perfektnímu úsměvu Noaha Centinea se na film znovu dívat nevyplatí.

Centineo ve filmu hraje Brookse Rattigana – velmi tvrdě pracujícího a přemotivovaného mladíka, který sní o tom, že půjde na Yale, aby mohl změnit svět. Aby dosáhl svého cíle, začne nabízet sám sebe jako nesexuální eskort. Výměnou za přiměřený poplatek nechá holky, aby si vybraly „perfektní osobnost“, se kterou chtějí mít rande a na kterou zrovna mají náladu. Brooks se tedy jeden večer stává tanečníkem salsy, druhý večer významnou historickou osobností a třetí večer hlupákem.

Zatímco Brooks vyniká v tom, aby byl takový, jakým ho lidé chtějí mít, on sám neví, kdo vlastně je. To je důvod, proč se hledání sebe samého stává hlavním tématem filmu. Ve filmu se také můžeme setkat s herečkou Cami Mendes, která je známá svou rolí Veronicy z Riverdale. Mendes ve filmu ztvárňuje postavu bohaté dívky Shelby, do které je Brooks nějakou chvíli zahleděný. Láska s Shelby ale brzy pomine, protože hned od začátku je do očí bijící, že jeho opravdovou láskou je dívka jménem Celia, která je mimochodem jeho první randící zákaznicí.

Film The Perfect Date nám ukazuje, jak je identita adolescentů nestabilní, a snaží se to ukázat vtipnou a romantickou formou. Pokud jste fanoušky filmů pro dospívající, na film se podívejte, ale myslím, že stejně jako mně, vám jedno zhlédnutí bude bohatě stačit.

Zobrazeno 2106 krát
Naposledy upraveno: pá., 17. květen 2019 12:27
Tereza Saláková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste