Vytisknout tuto stránku
pá., 27. září 2019 21:35

Kladno s Jágrem se konečně raduje z výhry, venku obralo Zlín

Kladenští Rytíři porazili zlínské Berany 2:1. Kladenští Rytíři porazili zlínské Berany 2:1. Zdroj: Petr Komárek
Zlín – První vítězství v extralize od letošního postupu získali hokejisté Kladna. S Jaromírem Jágrem v sestavě uspěli ve Zlíně, kde vybojovali těsnou výhru 2:1. Rytířům k ní dopomohl střídající brankář Beranů Huf, jeho chybu přetavil v rozhodující gól centr druhého útoku David Stach.

Jaké to je skórovat proti Kladnu s Jágrem, věděl už před zápasem Jakub Šlahař. Loni v únoru, když ještě působil v prvoligovém Přerově, znamenal jeho gól dokonce tříbodový zisk. Tentokrát mohl otevřít skóre, Godla ale jeho křížnou střelu s lapačkou přitisknutou na betonu vyrazil. Na druhé straně se před Kašíka protáhl Valský a trefil jej do masky, Redlich v úniku minul.
Daleko lépe si v šestnácté minutě počínal Jakub Hajný. Kotouč si potáhl doleva a zavěsil pod břevno nad roztáhnutého Kašíka. Zlínu pomohla k vyrovnání přesilovka. Z pravého kruhu vypálil příklepem Švéd Rickard Palmberg a Godla byl se zakrytým výhledem bezmocný.
Zkraje druhé třetiny potkala domácí nepříjemná komplikace. Obránce Freibergs faulem poslal na led Jágra, který následně boural do Kašíka. Brankář Beranů musel s poraněnou nohou střídat. O něco později seděl Jágr na trestné lavici a Rytíře zachránila pravá tyč. Od modré čáry ji orazítkoval Freibergs. Vzápětí vyslal ostrou ránu z levé strany Okál, Godla vytáhl kotouč nad bránu. Zlínský náhradník Huf zase musel čelit dvěma nebezpečným pokusům hvězdného Jágra, pokaždé si poradil betony.
Rozhodující moment zápasu přišel v 53. minutě. Kladenští potrestali chybu Hufa, který neudržel v lapačce jednoduchou střelu Strnada. Pohotovou dorážkou u pravé tyče se prezentoval David Stach. Beranům už nebyla nic platná ani závěrečná hra bez gólmana. S Kladnem na vlastní půdě prohráli 1:2.
„Kvůli zdravotním problémům jsme nevěděli, kolik hráčů budeme mít k dispozici. Nakonec šli do hry všichni, ale během zápasu přišli jsme o Kašíka a ještě také Sedláčka. Výkon nebyl optimální, není mnoho hráčů, kteří by momentálně odehráli svůj standard. Chybí nám lehkost,“ přiznal trenér Zlína Antonín Stavjaňa.
„Potkaly se dva týmy, které neměly body. Oba chtěly bodovat, čemuž odpovídala hra – byla taková neurovnaná. Za stavu 1:1 to bylo o druhém gólu. Dali jsme ho my, a proto jsme nakonec vyhráli,“ prohlásil asistent kladenského kouče Jindřicha Lidického David Čermák.

 

PSG Berani Zlín – Rytíři Kladno 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Palmberg (Freibergs, Ondráček) – 16. Hajný (Machač, Zelingr), 53. Stach (Strnad, Zelingr). Rozhodčí: Hradil, Obadal – Ganger, Klouček. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 6806.
Zlín: Kašík (21. Huf) – Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Buchta, Řezníček – Szturc, Sedláček, Köhler – Dufek, Herman, Šlahař – Honejsek, Palmberg, Kubiš – Ondráček, Popelka, Fryšara – Okál. Trenér: Antonín Stavjaňa.

Kladno: Godla – Nash, Austin, Zelingr, Kehar, Barinka, Smetana – Jágr, Zikmund, Valský – Redlich, Stach, Strnad – Hajný, Machač, O’Donnell – Reway, Kaut, Bláha. Trenér: Jindřich Lidický.

Zobrazeno 914 krát
Naposledy upraveno: čt., 3. říjen 2019 15:28
Petr Komárek

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste