Vytisknout tuto stránku
po., 30. září 2019 23:02

Překonala i Usaina Bolta. „Máma raketa” je čtyřnásobnou mistryní světa na stovce.

sprinterka Shelly-Ann Fraser Pryceová se synem sprinterka Shelly-Ann Fraser Pryceová se synem Zdroj: Instagram @yardie_sports
Dauhá - „Kapesní raketa” Shelly-Ann Fraser-Pryceová možná dostala novou přezdívku, na rychlosti ale neztratila. Celému světu to dokázala v neděli 29. září na mistrovství světa v katarském Dauhá, kde již počtvrté získala zlatou medaili ve sprintu na sto metrů. Něco takového se v kariéře nepovedlo ani jamajskému králi sprintu Usainu Boltovi.

Svým skvělým finálovým časem 10,71 sekundy navíc zaostala jen o jedinou setinu za svým osobním rekordem z roku 2012. Další zlatou medaili po návratu z mateřské dovolené tak oslavovala se svým dvouletým synem v náručí. „Hodně lidí tvrdí, že vás dítě zpomalí, ale já jsem díky němu naopak ještě rychlejší,” komentovala svou výhru dvaatřicetiletá Fraser-Pryceová.

Svůj nedělní triumf vnímá jamajská sprinterka jako vítězství mateřství. „Když jsem otěhotněla, nevěděla jsem, co budu dělat, slíbila jsem si ale, že se vrátím. Teď jsem tady a překonávám překážky. Doufám, že inspiruji ženy, aby pokračovali ve snění a víře, že všechno je možné, když tomu budou věřit,” řekla Shelly-Anne Fraser-Praceová po závodu.

„Máma raketa” však nebyla jedinou zlatou medailistkou po návratu z mateřské dovolené. Svou dvanáctou zlatou medaili ze světového šampionátu a první zlatou medaili jako matka získala ve smíšené štěfetě na 400 m americká běžkyně Alyson Felixová. Ve svých třiatřiceti letech tak ani ne rok po porodu překonala rekord Usaina Bolta v počtu zlatých medailí z mistrovství světa.

Zobrazeno 1303 krát
Naposledy upraveno: čt., 3. říjen 2019 15:49
Natálie Dudová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste