Vytisknout tuto stránku
út., 8. říjen 2019 23:37

Na Camp Nou viděli diváci vše. Barcelona si připsala 2 červené karty a 3 body

Messi překonává zeď hráčů Sevilly i Lukáše Vaclíka Messi překonává zeď hráčů Sevilly i Lukáše Vaclíka Zdroj: Oficiální instagram FC Barcelona
Barcelona - Los osmého kola španělské nejvyšší soutěže proti sobě postavil dva horké kandidáty o přední příčky. Oba týmy měly před zápasem stejný počet bodů a výhra by znamenala průběžné druhé místo za vedoucím Realem Madrid.

V Katalánské metropoli v poslední době zrovna radost z fotbalu nemají. Výsledky jsou nevalné a více než třímiliardová posila Francouz Griezmann se s formou zatím nepotkal. A tak fanoušky Blaugranas mohl potěšit aspoň návrat Lionela Messiho na trávník.

Ale ani týmu z Andalusie se v lize příliš nedaří. Zato v Evropě jim to šlape znamenitě.Sevilla zatím neztratila ani bod a na evropské scéně si může trenér Lopetegui pískat.

Oba týmy věděly, o co se hraje, a tak oba trenéři vyslali na trávník to nejlepší. Sestava Barcelony byla oproti předešlým zápasům pozměněná – do základní sestavy naskočil Vidal a křídelník Dembelé a místo vykartovaného Lengleta zaskočil krajan Todibo. Trenér Lopetegui si hlavu nelámal a do boje poslal tu nejlepší jedenáctku, kterou měl k dispozici.

Barcelona vstoupila do utkání mnohem lépe a ve 27. minutě rozvlnil síť parádními nůžkami Suaréz. O pět minut později našel Arthur pěkným pasem Vidala, který pohotově zakončil – 2:0. Sevilla se nestačila vzpamatovat a český reprezentant Lukáš Vaclík lovil míč ze sítě potřetí, když se trefil Dembelé. Sevilla dokázala ohrozit branku ter Stegena, ale akce Rojiblancos byly ojedinělé jako déšť v andaluské metropoli, a tak se šlo do šaten za rozhodnutého stavu. Barcelona dokázala náskok zvýšit, díky zásluze Lionela Messiho, který se trefil znamenitě z přímého volného kopu. Závěr utkání zvedl diváky ze sedaček už jen zásluhou málo vídaného momentu, kdy byl předčasně poslán do sprch barcelonský Araujo a hned po něm i střelec třetího gólu Dembelé. Domácí nakonec i v 9 na hřišti ubránili vítězství 4:0. Barcelona poskočila na druhou příčku, zatímco Sevilla drží šesté místo v tabulce.

Zobrazeno 1140 krát
Naposledy upraveno: pá., 11. říjen 2019 11:55
Jiří Mráz

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste