Vytisknout tuto stránku
st., 9. říjen 2019 12:51

PRAGUE LIONS ÚSPĚŠNÍ PŘI ZÁVODECH V NEW YORKU

Vítěz individuální série Ben Maher Vítěz individuální série Ben Maher Zdroj: globalchampionstour.com
New York - Poslední kolo série mezinárodních závodu Global Champions se konalo na konci září v New Yorku. Poprvé v hisorii tak New York hostil tuto velkolepou událost. Americké město bylo pro jezdce Prague Lions velmi příznivé a přineslo jim úspěch v podobě třetího místa týmové soutěže. Celkově se tak posunuli na sedmou příčku před finálním mítinkem série Global Chamions v Praze.

Nepříliš povedený začátek závodů

Po páteční úvodní soutěži byli Prague Lions až na sedmé průběžné pozici, když Marco Kutscher s hřebcem Boeckmanns Lord Pezi Junior i Marc Houtzager na Sterrehof´s Dante shodili jednu z překážek. Sobotní soutěž ale zamíchala celkovým pořadím a Prague Lions si dojeli po bezchybných výkonech pro konečné třetí místo. Ve finálních výsledcích nejvíce rozhodoval čas. Prague Lions chyběly pouhé čtyři desetiny sekundy, aby se posunuli před druhé Paris Panthers a zároveň v pořadí čtvrtým St. Tropez Pirates chybělo pět desetin sekundy, aby se dostali před Prague Lions. Jako jediní si dokázali udržet čisté konto zástupci týmu London Knights. Díky tomuto triumfu se vyšvihli na konečné první místo v konečném pořadí týmů a spolu se St. Tropez Pirates, Madrid in Motion a Shanghai Swans jsou zvýhodnění pro listopadový Global Champions Super Cup v Praze, v kterém nastoupí automaticky až do semifinále. 

Napínavý individuální závod patřil Britům

Finále individuální série Longines Global Champions Tour mělo jasné favority, kterými byli lídr bodování Pieter Devos z Belgie a Brit Ben Maher, který držel v průběžném hodnocení druhou příčku. Devos se sice probojoval do rozeskakování, ale po dvou chybách nakonec obsadil sedmou příčku. V celkovém pořadí tak skončil na druhé pozici. Titul šampiona sezony 2019 se nakonec podařilo vybojovat britskému jezdci, a to díky prvenství v Grand Prix, kterou vyhrál s fenomenálním Explosionem W. Do finálního Grand Prix nastoupili i zástupci Prague Lions, Niels Bruynseels a Marc Houtzager. Lépe se dařilo druhému jmenovanému jezdci. Ten s klisnou Sterrehof's Dante absolvoval základní kolo i rozeskakování bez chyb a v konečném pořadí obsadil páté místo.

Zobrazeno 951 krát
Naposledy upraveno: po., 14. říjen 2019 12:31
Tereza Šolcová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste