Vytisknout tuto stránku
st., 9. říjen 2019 21:57

Vypsaná fixa zahrála po 25 letech „na tom samým místě"

Koncert Vypsané fixy v Pardubicích Koncert Vypsané fixy v Pardubicích Zdroj: Dominika Plavková
Na stejném místě, ve stejné sestavě, se stejnou vášní pro hudbu a láskou ke svým fanouškům, jenom o něco starší. Přesně po dvaceti pěti letech vystoupila v pondělí pardubická hudební skupina tam, kde to všechno začalo, v Pardubicích v klubu Žlutý pes. Ve „žluťáku“ se 7. 10. 1994 konalo jejich úplně první veřejné vystoupení a kapela se rozhodla, tohle významné výročí oslavit, jak jinak než koncertem.

Přestože už stará budova Žlutého psa neexistuje, na jejím místě stojí nový klub, se stejným jménem. Takže, jak říkal sám Márdi (zpěvák skupiny pozn. red.), na tom „samým" místě to vlastně bylo. S kapelou přišli jubileum oslavit fanoušci snad všech věkových kategorií. A „fixí lid“, jak si jejich fanoušci říkají, zaplnil celý klub. Lístky na akci byly vyprodány snad během čtvrt hodiny.

Fixe se dokonce podařilo sehnat tu stejnou kapelu, která vystupovala onoho osudného večera před nimi. A tak se tříčlenná skupina Plíživá hrůza dala znovu dohromady, i když s novým bubeníkem, aby zahrála jako předskokan na pondělním koncertu. Vypsaná fixa, tedy Márdi, Mejn, Mejla a Pítrs vystupovali od devíti hodin.

První část svého koncertu věnovali svojí nové desce Kvalita, ze které představili deset písní. Potom se už hrály písně z různých desek a období kapely, samozřejmě, že mezi nimi nechyběly ani ty nejznámější hity jako 1982, Darling, Limity, Lunapark nebo Drogový večírek. Vytáhli dokonce starého Agresivního dědu a hlavně měli Dobrou náladu. Na své si přišli snad všichni zúčastnění. Punkáči, co si přišli hlavně zapogovat na divoce živou muziku v „divotvroném hrnci", nebo třeba ti, kteří mají radši novou a o něco klidnější tvorbu kapely. To, co ale „fixí lid“ spojuje a co dělá Fixu Fixou jsou originální a surrealistické texty Márdiho, které jsou samozřejmostí i na nově vyšlé desce.

Vypsaná fixa tak v pondělí v San Piegu (v Pardubicích) zahájila svoje turné po České republice 25 let tour a jak slíbili během koncertu, v Pardubicích zahrají ještě jednou, 7. prosince, tentokrát v legendární Lumírově Ponorce. V Olomouci kapela vystoupí 22. listopadu v S-klubu, tak přijďte, bude to fajn!

Zobrazeno 1126 krát
Naposledy upraveno: pá., 11. říjen 2019 13:11
Dominika Plavková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste