Vytisknout tuto stránku
ne., 13. říjen 2019 15:24

Herní studio vyloučilo hráče poté co podpořil protestující Hong Kongu

Postava Mei je symbolem prostestů Postava Mei je symbolem prostestů Zdroj: i.etsystatic.com
Čína - Vyloučení herního streamera přineslo prostestní reakce herní komunity, která vyzývá k bojkotu studia Activision Blizzard.

Jedná se o hráče blitzchunga, který vystoupil v rozhovoru s lyžařskými brýlemi a plynovou maskou a řekl: „Liberate Hong Kong! Revolution of our age!“ Poté byla vložena reklama a streamer se již v živém vstupu neobjevil.

Blizchung byl z turnaje vyloučen a Blizzard, studio, které spravuje Hearthstone, přerušilo smlouvy s oběma moderátory. Důvodem zákazu mělo být „porušení pravidel komunity hry,“ konkrétně podněcování nenávisti.

Hry od Blizzardu jsou v Číně velice oblíbené, ale ani videohry se neubránily cenzuře tamního režimu. Například ve hře World of Warcraft místo kostlivců běhají zombie a vůbec kosti jsou nahrazeny různými jinými věcmi.

Hráči, kterým tyto věci nejsou jedno mají pouze pár možností. Buď hry od Blizzardu odinstalovat a nehrát je, nebo se připojit k některému z komunitních protestů. Ve hře Overwatch hráči protestně hrají postavu Mei. Na sociálních sítích lze najít projevy pod hashtagem #BoycottBlizzard. Další rebelie proti studiu lze očekávat na blížícím se Blizzconu. Herního festivalu Blizzardu, který se bude konat od 31. října do 2. listopadu v Los Angeles.

Zobrazeno 1113 krát
Naposledy upraveno: st., 16. říjen 2019 11:55
Matěj Richtr

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste