Vytisknout tuto stránku
ne., 20. říjen 2019 19:39

Útočné trio udeřilo. Barcelona využila zaváhání Realu Madrid

Útočný trojzubec Barcelony slavící gól na 1:0 Útočný trojzubec Barcelony slavící gól na 1:0 Zdroj: Oficiální instagram FC Barcelona
Eibar – 9. kolo španělské nejvyšší soutěže přineslo prověrku pro katalánský klub v podobě průměrného Eibaru. Real Madrid nečekaně klopýtl s nováčkem z Mallorky a nezískal ani bod. Barcelona toho náležitě využila, když si na hřišti Eibaru došla pro přesvědčivé vítězství a po trefách Messiho, Suaréze a Griezmanna brala 3 body.

V poslední době Katalánsko trápí nejen demonstrace v ulicích, ale také fakt, že FC Barcelona má z venkovních zápasů hrozivou bilanci dvou proher, jedné remízy a jedné výhry. Trenér Valverde nemohl počítat s pilířem obranné řady Gerardem Piquém, místo něj se do středu obrany postavil Samuel Umtiti.

Domácí se již od začátku stáhli do obrany a vyčkávali na brejky. Ve třinácté minutě se dostal do úniku z pravé strany Francouz Antoine Griezmann, a ten se v takových situacách nemýlí – 0:1. Hosté hru kontrolovali a s poločasovým hvizdem se šlo do šaten za stavu 1:0 pro Blaugranas.

Další slibná akce Barcelony přišla po změně stran a mělo ji na svědomí trio Suaréz, Griezmann, Messi, na jejímž konci byl poslední jmenovaný. Pro Mesiho zásah mezi tři tyče znamenal první gól od návratu po zranění. V 66. minutě to byl opět nestárnoucí Argentinec, který šel zcela sám na bránu Dmitroviče a ve stoprocentní šanci zvolil přihrávku svému kamarádovi Luisi Suarézovi a El Pistolero rozvlnil síť – 3:0. Svěřenci trenéra Mendilibara již nedokázali na nepříznivý stav zareagovat, a tak 7 259 domácích fanoušků vidělo jasnou výhru Katalánců 3:0.

Barcelona se navíc zásluhou tří bodů posunula do čela La Ligy. Třetí místo drží Granada a na čtvrté pozici se nachází překvapení sezony Real Sociedad. Atleti z Madridu zůstávají po dvou remízách v řadě na páté příčce.

Zobrazeno 880 krát
Naposledy upraveno: po., 21. říjen 2019 13:30
Jiří Mráz

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste