Vytisknout tuto stránku
st., 23. říjen 2019 14:03

Satoranský boduje, Chicago Bulls povede v nové sezoně jako první rozehrávač.

Tomáš Satoranský v dresu Bulls Tomáš Satoranský v dresu Bulls Zdroj: nba.com
Jediný Čech v zámořské NBA zažívá výjimečné měsíce. Nejprve se mu narodila dcera, poté podepsal smlouvu s Chicagem a nakonec dovedl národní tým k historickému šestému místu. Teď dokonce povede od začátku sezony jeden z nejslavnějších týmu v historii NBA jako jeho první rozehrávač.

Satoranský v NBA začínal v týmu z Washingtonu, za „Wizards“ odehrál tři sezony, ve kterých nastupoval převážně jako náhradník za hvězdu týmu Johna Walla, díky jeho zraněním dostal Satoranský mnohem více prostoru a mohl tak ukázat co umí. Jeho kvalit si všimlo právě Chicago a jako volného hráče ho přivedlo do svých řad. Pohoda, kterou Satoranský jistotou dalších let v NBA díky podpisu smlouvy získal, byla vidět na nedávném mistrovství světa, kde nejenom on, ale všichni jeho spoluhráči předvedli výjimečné výkony.

„Zatím si na své spoluhráče zvykám,“ uvedl Satoranský po prvních přípravných duelech. „Musíme se pořádně sehrát, ale k tomu slouží příprava, tréninky a také i úvod sezóny. Když přijdete do nového týmu, je to vždycky proces a v něm nejvíc pomáhají další a další společné minuty na hřišti,“ tvrdí Satoranský. 

„Moc se mi na něm líbí, jak umí rozdělit míč a jak řídí naši ofenzivu. Umí také dobře vystřelit. Myslím, že si spolu dobře rozumíme, mám z jeho výkonů vážně dobrý pocit,“ řekl o českém dirigentovi trenér Boylen. Všechny tyto vlastnosti ukazoval Satoranský i v zápasech za Washington, vždy šlo ale pouze o náhradu za zraněného Walla, nyní na Satoranského čeká úplně nová role. Až vyběhnou Bulls na palubovku k zápasu se Charlotte, bude Satoranský jejich dirigent základní pětky.

Důležité bude do jaké míry a jak rychle se Tomáš dokáže sehrát s novými spoluhráči, a to jak s centrem Lauri Markkanenem z Finska, tak i s klíčovým střelcem Bulls a vítězem All-star dunk contest v roce 2016 Zachem LaVine. To vše se bude odrážet v tom, jak dlouho se Satoranský dokáže udržet v základní pětce, konkurence na tento post je velká.

Chicago Bulls, ačkoliv v dobách Jordana jeden z nejúspěšnějších týmů NBA, už dávno nepatří mezi žhavá železa v boji o titul a v této zámořské soutěži a nepatří ani k favoritům východní konference. Hlavním tématem před začátkem nové sezony byly přestupy největších hvězd. Nejprve Durant s Irvingem společně zamířili do Brooklynu Nets, ale nejvíc zaujal přestup čestvého vítěze NBA Leonarda. Ten se po roku stráveném v Torontu přesunul do slunného Los Angeles Clippers. Je jasné, že se bude chtít Satoranský v novém týmu předvést a nikdy není vyloučeno, že tým, který je na začátku považován za outsidera, nedokáže překvapit a dostat se do play-off. To vše však ukáže nová sezona, která nyní začíná.

Zobrazeno 2024 krát
Naposledy upraveno: ne., 27. říjen 2019 16:38
Jakub Metelka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste