Vytisknout tuto stránku
čt., 24. říjen 2019 13:47

Pulišic řádil, jeho Chelsea vyhrála na půdě Burnley 4:2

Christian Pulišic hrdina zápasu (Chelsea) Christian Pulišic hrdina zápasu (Chelsea) Zdroj: Chelsea FC/FB
Burnley – Londýnská Chelsea si po sobotní výhře připsala již sedmou výhru v řadě. Na stadionu Burnley dokázali její hráči přehrát soupeře a vyhrát 4:2. Největší podíl na tomto vítězství měl Pulišic. Mladý Američan si po čtyřech zápasech mimo sestavu jasně řekl o své místo v ní, když vstřelil hattrick. Stal se tak nejmladším hráčem The Blues, kterému se to povedlo.

Chelsea vstupovala do tohoto utkání jako favorit, a to hlavně proto, že se jí povedlo v posledních šesti zápasech zvítězit. Svou roli potvrdili svěřenci Franka Lamparda už v 21. minutě, kdy se po krásné samostatné akci prosadil Pulišic, když si navedl míč až do vápna a překonal brankáře Burnley Popa. Nechytatelnou střelou k pravé tyči změnil poprvé skóre utkání. O odpověď se domácí pokusili o čtyři minuty později, když Pieters vyslal ránu k levé tyči, ale Kepa předvedl nádherný zákrok. 

Do dalších dvou slibných příležitostí se dostali opět hráči Chelsea. Nejprve se do dobré střelecké příležitosti dostal Pulišic, ale s jeho střelou si brankář poradil. Dalším pokusem byla střela Abrahama z hranice vápna, která však skončila mimo. Ještě, než skončil první poločas, dostal se díky své individuální akci do šance opět Pulišic a skóroval. Do šaten se šlo za stavu 2:0 pro Chelsea.

Druhý poločas začal tak, jak první skončil. Opět Pulišic, opět ve vápně a jeho nechytatelná hlavička, 56. minuta 3:0 pro Chelsea. Tímto dovršil mladý Američan hattrick a stal se nejmladším hráčem Chelsea, kterému se něco takového povedlo. Domácí se ještě nestihli ani oklepat z třetí inkasované branky a v 58. minutě tahali míč ze sítě počtvrté. Abraham přesnou příhrávkou našel Williana a ten z blízkosti zakončil do brány. V 77. minutě se situace pro Burnley zdála ještě horší, když byl odpískán pokutový kop. Rozhodčí po kontrole u videa nařízenou penaltu odvolal. Jediné, na co se domácí zmohli byla pouze korekce skóre, kdy nejprve Rodriguez vyčkal na přihrávku a z velké dálky snížil v 86. minutě na 1:4 a hned dvě minuty poté v 89. To se do míče opřel McNeil a za pomoci teče soupeřova obránce dopravil míč do sítě a upravil skóre na konečných 2:4.

Chelsea si díky této výhře upevnila pozici na 4. místě v tabulce. V dalším kole ji čeká Watford, který se nachází na samém chvostu tabulky. 

Zobrazeno 927 krát
Naposledy upraveno: po., 28. říjen 2019 16:17
Jakub Metelka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste