Vytisknout tuto stránku
po., 28. říjen 2019 13:51

Začala zimní sezóna Rychvaldského poháru

Pohled na dráhu a depo Pohled na dráhu a depo Zdroj: Anna Buchtíková
Bohumín - V sobotu proběhl první z pěti naplánovaných závodů Rychvaldského poháru v zimní sezóně. Celkem sedmdesát sedm účastníků celý den závodilo se svými rádiově řízenými modely aut.

Závod se již tradičně konal v bohumínské hale Bospor. Organizátoři otevřeli halu již v 6:30 ráno, díky čemuž měli závodníci ještě necelé čtyři hodiny na trénink. Soutěžili dohromady ve čtyřech kategoriích – RP 1:10 Offroad 2WD, RP 1:10 Offroad 4WD, RP 1:10 Short course + TRUCK a RP 1:14 Offroad MINI. Soutěžící jezdili po kobercové dráze, která obsahovala rovinky, skoky i prudké zatáčky. Dopoledne závodili ve třech kvalifikacích. Na základě nejlepších časů poté postoupili do jednotlivých skupin, ve kterých se spolu utkali ve finále.

První místo v kategorii RP 1:10 Offroad 2WD obsadil Aleš Bidovský, jeho syn Aleš Bidovský mladší získal první místo v sekci RP 1:10 Offroad 4WD. Výhercem RP 1:10 Short course + TRUCK se stal Ivo Viktorin. Nejlepší čas v kategorii RP 1:14 Offroad MINI získal Martin Jurča a stal se tedy vítězem této sekce. Vítězové získali diplomy, drobné ceny a body do celkového žebříčku. Ty po posledním závodě organizátoři sečtou a vyhlásí vítěze Rychvaldského poháru.

Další závod se koná 14. prosince 2019. Startovné činí 300 Kč, registrovat se je možné i na místě. Závodu se může zúčastnit každý, jehož auto odpovídá předpisům.

Zobrazeno 971 krát
Naposledy upraveno: čt., 31. říjen 2019 15:16
Anna Buchtíková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste