Vytisknout tuto stránku
čt., 31. říjen 2019 13:15

Koridor opět čelil problémům, železniční trať zůstala neprůjezdná

Železniční stanice Česká Třebová Železniční stanice Česká Třebová Zdroj: www.turistika.cz
Česká Třebová – Poslední říjnový den byl všelijaký, pro zaměstnance stanice Česká Třebová byl především náročný a vyčerpávající. V tomto důležitém železničním uzlu, kde se trať rozchází směrem na Olomouc a na Brno, dva vlaky strhly trakční vedení. Cestující dotčeného rychlíku Českých drah a jednotky Leo Express evakuovaly hasičské jednotky. K mimořádné události došlo okolo šesté hodiny ranní, kdy se provoz zcela zastavil. Projíždět s velkými omezeními bylo možno od sedmé hodiny. Vlaky nabíraly zpoždění v řádu minut, některé i hodinové. Pracovníci Správy železniční a dopravní cesty (SŽDC) odstranili potíže zhruba okolo jedné hodiny odpolední.

„V 6:05 došlo ve stanici Česká Třebová ke kolizi sběrače lokomotivy vlaku s trakčním vedením, v důsledku toho byl poškozen sběrač lokomotivy a směrové lano trakčního vedení. Následkem porušení směrového lana došlo k prověšení trakčního vedení nad všemi čtyřmi kolejemi“, řekla pro web zdopravy.cz mluvčí SŽDC Radka Pistoriusová.

Omezení platila pro oba směry. Cestující jedoucí dálkovými spoji na Brno (vlaky railjet, Metropolitan, atp.) v trase Kolín – Brno hl. n. jeli odklonem přes Havlíčkův Brod. Vlaky nezastavovaly ve stanicích Pardubice a Česká Třebová. Spoje směrem na Olomouc projížděly českotřebovským dopravním nádražím, přes odbočku Zádulka až do Třebovic v Čechách, kde pokračovaly ve své pravidelné jízdě.

Kvůli problémům vznikla i různá opatření, například cestující mohli vystupovat z vlaků pouze určeným vozem na provizorním nástupišti. Výstup a nástup korigovali pracovníci SŽDC. Vybrané spoje nezastavovaly v České Třebové, nýbrž v Dlouhé Třebové. Obslužnost mezi Českou a Dlouhou Třebovou zajišťovaly náhradní motorové jednotky.

Zobrazeno 1061 krát
Naposledy upraveno: so., 2. listopad 2019 20:06
Zuzana Šplíchalová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste