Vytisknout tuto stránku
so., 2. listopad 2019 13:10

Avril Lavigne míří po 12 letech do Prahy

Na pódiu je Avril Lavigne jako ryba ve vodě Na pódiu je Avril Lavigne jako ryba ve vodě Zdroj: Creative Commons
Skladby jako I Fell In Love With The Devil, Birdie či Goddess zazní holešovickou Tipsport arénou 23. března 2020. Kromě nich však zpěvačka slíbila zazpívat i své staré teenagerské hity, na které jsme my, první děti generace Z, „pařili" jako o život.

Francouzsko-kanadská zpěvačka, kterou lze znát například díky písním I´m with you, Girlfriend nebo Complicated, vyráží na světové turné. Po šňůře v Severní Americe, které sklidilo veliký úspěch, nyní zavítá do Evropy, Japonska a Číny.

Po bok světových hudebních celebrit se tato rebelka zařadila již v 17 letech, kdy prorazilo její první album Let Go. Píseň Complicated, která je součástí výše zmíněného alba, obletěla celý svět. Od té doby až doteď je stálicí světové popové scény. V průběhu své kariéry byla několikrát nominována na cenu Grammy.

Zpěvačka vydáním v pořadí šestého studiového alba jen potvrdila svou postupnou změnu stylu. Éra „punkové princezny, kterou si podmanila fanoušky po celém světě, je už dávno pryč. Po pětileté pauze, kdy zpěvačka zápasila s boreliózou, se do písní dostala témata této nemoci nebo rozvodu, který Avril řešila. Některé z písní napsala na nemocničním lůžku, na kterém strávila bezmála pět měsíců. Na punk a puberťácké trable tedy zapomeňte, skladby jsou procítěné, pomalé a emotivní. Album tedy lze považovat za upřímnou zpověď ze zpěvaččiných strastí, které v poslední době prožívala.

Návštěvníci koncertu si budou muset připravit minimálně 990 kč. Nutno ovšem dodat, že každých 60 korun ze vstupenky půjde na dobrou věc, a to skrz nadaci Avril Lavigne Foundation pro děti se zdravotním postižením. Nadace prostřednictvím programů a grantů poskytuje možnosti prevence, finanční prostředky na léčbu a urychluje výzkum s cílem poskytnout naději a změnit životy.

Kromě České republiky zpěvačka navštíví Francii, Německo, Velkou Británii a další evropské destinace.

Zobrazeno 2215 krát
Naposledy upraveno: ne., 3. listopad 2019 22:29
Kateřina Drgová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste