Vytisknout tuto stránku
ne., 3. listopad 2019 18:21

Mydy Rabycad vydává další album

Plakát na křest CD Mydy Rabycad Plakát na křest CD Mydy Rabycad Zdroj: Foto: Roman Černý, Facebook Mydy Rabycad
Praha - Česká elektropopová kapela Mydy Rabycad připravila na letošní rok svou čtvrtou desku. Nově vycházející album Numbers pokřtí 22. listopadu ve Fóru Karlín. Pro kapelu to bude zatím největší vystoupení a sami se nechávají slyšet, že tento koncert bude doslova přelomový. V Karlíně vystoupí také hudební skupina N.O.H.A. Tato česko-americká skupina hrající drum and bass a world music se tentokrát představí jako speciální host. Lístky na akci je možné zakoupit v prodejní síti GoOut za 480 korun. 

Mydy Rabycad mají za sebou úspěšnou letní sezónu. Zahráli na mnoha hudebních akcích, ale především vyrazili na jihokorejské turné. Na tyto úspěchy teď chtějí navázat na domácí půdě. Pro své věrné fanoušky i nové příznivce odehrají koncert, který bude vrcholem celé hudební sezóny. Nová deska Numbers, kterou v Karlíně představí, má poodhalit svět, ve kterém se aktuálně nacházíme. Odkazuje na digitální dobu, překotné změny i nepřehlednou změť stylů, kterými se kapela inspiruje. Výsledkem má být komplexní show se zajímavým vizuálním ztvárněním. Na jejich novou desku jsou již spuštěny předobjednávky.

Za sedmlet svého fungování toho má kapela nemálo za sebou. Svou hudbu předvedli na velkých festivalech a v rámci tour zavítali na čtyři kontinenty, do více než dvaceti zemí. V současnosti tak patří mezi nejvíce exportované hudební skupiny v České republice. Třetinu svých koncertů za minulý rok odehráli v zahraničí. 

Na kontě mají tři studiové desky. Dvě z nich dokonce získaly nominace na cenu Anděl. Kapela byla také několikrát oceněna v anketě Žebřík.

Zobrazeno 1030 krát
Naposledy upraveno: út., 5. listopad 2019 19:49
Adéla Šimoníková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste