Vytisknout tuto stránku
po., 4. listopad 2019 11:12

Letošní advent roztančí labutě. Royal Moscow Ballet se znovu vrací do Čech

Příchod labutí, snímek scény z Labutího jezera v podání souboru Royal Moscow Ballet Příchod labutí, snímek scény z Labutího jezera v podání souboru Royal Moscow Ballet Zdroj: royallmoscowballet.com
Česká republika - Předvánoční vystoupení ruského baletního souboru Royal Moscow Ballet se u nás stalo již tradicí. Letos s sebou přináší nejpopulárnější baletní představení skladatele I. P. Čajkovského Labutí jezero. Na začátku prosince vystoupí hned čtyřikrát, a to v Praze, Brně a Ostravě.

Nejprve soubor zavítá 1.12. na Brněnské výstaviště, poté 6.-7.12. do Kongresového centra Praha. Pro ostravské publikum zatančí 8.12. v Multifunkční aule GONG v dolní oblasti Vítkovic. 

Magický příběh lásky mezi zakletou princeznou Odettou a princem Siegfriedem obdivují všechny generace diváků již od roku 1877. Navíc díky svému pohádkovému ladění oslovuje jak baletní fajnšmekry, tak i náhodné kulturní diváky. Představení proto vyhovuje všem diváckým skupinám, včetně rodin s dětmi.

Ruský balet stále patří mezi světovou špičku, přičemž soubor Royal Moscow Ballet není výjimkou. Od svého založení v roce 2002 se jeho tradiční i více experimentální inscenace těší velké oblíbenosti napříč kontinenty. Kromě klasických zemí milujících balet, jakými jsou například Itálie nebo Francie, účinkoval soubor i na Srí Lance, Kanárských ostrovech nebo v Zambii. Pro svou vytíženost je v současnosti řazen mezi nejaktivnější taneční soubory vůbec.

Vstupenky jsou dostupné v rámci sítě Ticketportal za cenu od 490 korun.

Zobrazeno 1117 krát
Naposledy upraveno: út., 5. listopad 2019 19:51
Tereza Mikulová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste