Vytisknout tuto stránku
po., 4. listopad 2019 19:56

Divoká remíza ve Zlíně, Plzeň už na titul ztrácí 11 bodů.

Souboj Lukáše Hejdy s Tomášem Poznarem Souboj Lukáše Hejdy s Tomášem Poznarem Zdroj: Martin Sekanina, CNC
Zlín - Fotbalisté Viktorie Plzeń v pondělní dohrávce 15. kola nejvyšší fotbalové soutěže remizovali 1:1 se Zlínem. Západočeši se ujali vedení zásluhou Krmenčíka, to ale vzápětí ztratili díky trefě Wágnera. Slavia se tak vzdálila Plzni už na jedenáct bodů. Zlín se díky remíze posunul na třináctou příčku.

Pondělní dohrávka předposledního Zlína a druhé Plzně měla být jasně v režii hostů. Velká marodka Ševců a jejich střelecká neschopnost měla vyznít ve prospěch Západočechů. Úvod utkání podle očekávání patřil plzeňským a Zlín se dostával k míči jen sporadicky. První zlínskou šanci v 17. minutě odstartoval přesným centrem Matejov, do něhož se položil Wágner, který ale branku netrefil. Plzeň v prvním poločase kontrolovala hru, šance si však vytvořit neuměla. K té největší se tak překvapivě dostali domácí, kdy po dlouhém centru za obranu šel Wágner sám na brankáře. Jeho lob skončil těsně vedle brány a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas se nesl ve znamení velkých nepřesností na obou stranách. Unavené druhé půli vrátila energii Plzeň. Ta si vytvořila hned několik gólových příležitostí po sobě, ale domácí brankář Rakovan si dokázal s každou poradit. Tlak Západočechů pokračoval několika šancemi a vyústil rychlým protiútokem Kayamby po pravé straně, který míč nacentroval do pokutového území přesně na nohu Krmenčíka. Ten před Rakovanem nezaváhal a Plzeň tak šla v 72. minutě zásluhou českého reprezentanta do vedení. Domácím Ševcům nezbylo nic jiného, než vrhnout všechny svoje síly do útoku. Od inkasovaného gólu to byl právě Zlín, komu patřil zápas. V 79. minutě si po závaru v šestnátce naskočil na centr Wágner a přesnou hlavičkou srovnal na 1:1. Ševci se v lize trefili po dlouhých 484. minutách. „Ten vstřelený gól nás určitě nakopne do dalších zápasů, byla to jen otázka času", uvedl na tiskové konferenci trenér Zlína Jan Kameník.

V závěru zápasu si Plzeň vytvářela opět postupný tlak. Téměř okamžitě po obdrženém gólu zneškodnil střelu Kayamby svým zákrokem Rakovan a o následnou dorážku Krmenčíka se postaral akrobatickým zákrokem na čáře Buchta. Další šanci si vytvořil Wágner, který opět čelil tváří v tvář Hruškovi. Ani tentokrát si nedokázal se situací poradit a jeho střela se otřela o břevno. „Už jsem chtěl skoro slavit, ten balón strašně rychle padal a já to viděl v bráně", řekl po zápase Wágner. V 93. minutě uviděl druhou žlutou kartu Hnaníček, který Kayambovi oplácel předchozí faul. Plzeň tak nedokázala po 6. v sezoně vyhrát a na čelo tabulky ztrácí už 11 bodů. „Zlín nás zatlačil v naší hluché desetimutovce, a to nás stálo body. Slavia je teď v úplně jiném světě, než my" uvedl v pozápasovém rozhovoru Vrba.

Zobrazeno 1045 krát
Naposledy upraveno: pá., 8. listopad 2019 12:10
Vojtěch Banot

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste