Vytisknout tuto stránku
pá., 8. listopad 2019 22:10

Baník ovládl hornické derby s Karvinou, ta dál čeká výhru

Hráči Karviné a Baníku v souboji o míč. Hráči Karviné a Baníku v souboji o míč. Zdroj: fcb.cz
Ostrava -  V úvodním utkání 16. kola FORTUNA:LIGY přivítal Baník na Měststkém stadionu Karvinou. Domácí se třikrát prosadili po standartních situacích. Silový zápas rozhodl dvěma góly Pokorný, z přímého kopu se trefil Fleišman. Karviná nedokázala skórovat a už pět zápasu čeká na gól. Svěřenci Františka Straky jsou tak v neúplné tabulce předposlední.

Baník si potřeboval spravit chuť po prohraném duelu na Slavii a předposlední Karviná chtěla ukončit čekání na výhru. Ostrava kontrolovala tempo hry od začátku zápasu a Karvinou nepouštěla do výrazných šancí. Bojovný fotbal z obou stran rozhodly hlavně osobní souboje a standartní situace. „Věděli jsme, že Karviná venku hraje dobře. Šli jsme do zápasu s tím, že to musíme urvat silou a zodpovědností," řekl po zápase ostravský trenér Bohumil Páník.

To, že zápas rozhodnou standartní situace ukázal už po devíti minutách Diop, který si po centru do šestnáctky zpracoval míč na prsa, jeho střelu ale před čárou zblokoval Kouřil. Ve 26. minutě pak Kouřil trefil Smolu kopačkou do obličeje. Způsobil mu tím tržné zranění a Smola musel vystřídat. Z následnující standartky míč nenápadně propadl k Jakubovi Pokornému, který se trefil k pravé tyči a radoval se tak ze své první trefy v barvách Baníku.

Druhý gól přidal v 67. minurě Jiří Fleišman z přímého kopu. Ten dokázal využít špatného postavení Pastornického a levačkou poslal míč pod břevno. "Všiml jsem si, že má jen dva hráče ve zdi. A když jsem se na něj koukal, tak stál docela mimo bránu. Parádně to tam padlo," popsal Fleišman.

Třetí gól přidal v 88. minutě po rohovém kopu Pokorný, který dokázal zužitkovat centr Hrubého a zvýšil na konečných 3:0. „Porážíme se tímhle sami. Na tréninku si něco řekneme a v zápase to vypadá úplně jinak," okomentoval inkasované góly trenér Karviné František Straka.

Karviná si v zápase vytvořila jednu střelu na bránu. Neskórovala už 5 zápasů a jejich střelecké trápení dál pokračuje. „Někteří frajeři si musí uvědomit, že je to jejich práce. A místo toho, aby byli uražení, se musíme dostat z téhle mizerie," pokračoval ostrou kritikou Straka. Karviná se v příštím kole utká s druhou Plzní, Baník pojede do Teplic.

Zobrazeno 1834 krát
Naposledy upraveno: út., 12. listopad 2019 11:54
Vojtěch Banot

Související články

2 komentáře

Pro psaní komentářů se přihlaste