Vytisknout tuto stránku
ne., 10. listopad 2019 19:10

Ševci slaví zisk třech bodů, Boleslav se vrací na třetí místo

Radost zlínských hráčů po Kolářově brance Radost zlínských hráčů po Kolářově brance Zdroj: fcfastavzlin.cz
Česká republika - Slavia si i nadále drží před druhou Plzní náskok jedenácti bodů, na druhé straně Karviná s Opavou dále čekají na vítězství i na vstřelenou branku. Hráči Českých Budějovic si připsali pátou výhru v řadě a Zlín se dočkal prvního vítězství od konce srpna.

Boleslav otočila utkání během dvou minut
Klokani se radovali ve 12. minutě, kdy střelou na zadní tyč otevřel skóre utkání Bartek. Dvougólovému vedení hostů poté zabránilo břevno a šance mladoboleslavských končily v rukavicích Le Gianga. Po přestávce Boleslav zabrala a v rozmezí dvou minut strhla vedení na svoji stranu. Ve 48. minutě hlavou vyrovnal Mešanovič a v 50. minutě se střelou z hranice pokutového území prosadil Budínský. Podruhé v utkání orazítkovali hráči Bohemians břevno a Mladá Boleslav si již vedení 2:1 pohlídala.
Slezský souboj pro Baník
Karviná se ani v 16. kole neradovala ze vstřelené branky. Jasnou záležitost viděli fanoušci na Městském stadionu ve Vítkovicích, kam v pátek karvinský tým pod vedením Františka Straky zajížděl. Po Fleišmanově přesném centru dostal míč do sítě Pokorný. U druhé branky ostravského celku byl opět Fleišman, který se tentokrát gólově prosadil z přímého kopu. Na konečných 3:0 pečetil v 88. minutě hlavou opět Pokorný.
Bez branek v Příbrami
V záchranářském souboji se setkala nejhorší ligová obrana s nejhorším útokem, Příbram přivítala Opavu. Série bez vstřelené branky se pro Opavu natáhla na pět zápasů, v závěru mohl rozhodnout Žídek, Kočí však jeho pokus vytáhl na břevno. Oba týmy si tedy připsaly cenný bod za remízu 0:0.
Zlín poprvé od srpna zvítězil
Smolnou sérii zlomili v sobotu fotbalisté Zlína, kteří poprvé od konce srpna zvítězili. O vítězství 1:0 nad Sigmou Olomouc rozhodl v 87. minutě střelou k tyči Kolář.
Sparta ztratila dvoubrankové vedení
Hned po čtyřech minutách hry se sparťané radovali. Kozák přeloboval gólmana Hrubého, pomezní rozhodčí sice odmával ofsajd, ale po konzultaci s videorozhodčím byl gól vytáhlého útočníka potvrzen. Letenský tým šel v 17. minutě po ráně Frýdka do dvoubrankového vedení, ovšem ani to nestačilo. Po návratu z kabin nejprve snížil střídající Matoušek a v 74. minutě vyrovnal po Sýkorově centru patičkou Chramosta. Branka jabloneckého Jugase v závěru nebyla uznána kvůli útočnému faulu. Šlágr kola mezi Jabloncem a Spartou po remíze 2:2 neměl vítěze.
Budějovice na vítězné vlně
Pátou ligovou výhru v řadě mají po neděli na kontě České Budějovice. Jihočeši slavili nejprve ve 29. minutě, kdy hlavou poslal míč za Trmalova záda Havel. Po poločase Slovácko vyrovnalo, kvůli údajnému ofsajdu ale trefa Šašinky neplatila. Do dvoubrankového vedení poslal svůj tým v 55. minutě stoper Sivok a hráči Dynama si dvougólový náskok do konce utkání pohlídali.
Plzeň čtyřmi góly otočila utkání s Libercem
Liberecký Baluta stihl v nedělním utkání vše. V 10. minutě poslal svůj tým tečovanou střelou z přímého kopu do vedení a ve 30. minutě musel po dvou žlutých kartách opustit plzeňský trávník. V té době již ale byl stav utkání srovnán zásluhou Procházky. Slovenský středopolař se prosadil také z přímého kopu. V závěru první půle přidal druhou branku Viktorie hlavou Hořava. Svěřenci Pavla Vrby přidali ještě další dvě branky. Střelou z první si připsal osmou ligovou trefu Krmenčík a gólem na 4:1 uzavřel skóre utkání v 90. minutě Hloušek.
Slavia proti Teplicím nezaváhala
Po Součkově penaltě z 29. minuty Slavia dlouho držela jednogólové vedení a už to vypadalo, že nejtěsnějším možným rozdílem utkání také skončí. Až závěr utkání přinesl další dvě trefy slávistů. V 89. minutě rozvlnil síť tvrdou střelou Ševčík a v 92. minutě zvýšil na 3:0 z dorážky Kúdela.

Zobrazeno 997 krát
Naposledy upraveno: út., 12. listopad 2019 19:32
Petr Herbrych

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste