Vytisknout tuto stránku
ne., 10. listopad 2019 21:49

Zac Posen končí se svou značkou

Svítící šaty Claire Danes na Met Gala 2016 Svítící šaty Claire Danes na Met Gala 2016 Zdroj: Facebook Zaca Posena
New York - Americký módní návrhář Zac Posen zavírá svůj stejnojmenný módní dům. Podle jeho slov za tím stojí zejména ekonomické problémy značky. Pro módní svět je to ovšem konec jedné éry, který nikdo nečekal.

Ještě před nedávnem prezentoval v Houstonu devětatřicetiletý návrhář svou novou kolekci na jaro 2020. Nikdo v té době nevěděl, že se jeho značka potýká s velkými finančními problémy. V našem oboru nastalo těžké období,’’ řekl Posen magazínu Vogue. „Jsme zklamaní, že naše snahy byly neúspěšné a hluboce nás trápí, že naše dvacetiletá cesta teď končí,’’ dodal. Sám na svém instagramovém účtu pak poděkoval celému svému týmu a zaměstnancům značky Zac Posen.

Svým rozhodnutím ale šokoval celý módní svět a známé osobnosti. Zejména finanční problémy byly velkým překvapením. Posenovy róby se totiž pravidelně objevovaly na všech významných akcích včetně Oscarů a Met Gala. Oblékly je nejznámější ženy světa, jako herečky, zpěvačky, ale také členové královských rodin. Mezi slavné dámy, které jeho šaty vynesly patři třeba Gwyneth Paltrow, Claire Danes, Julia Roberts, ale také Michelle Obama a britská princezna Eugenie. Jeho róby jsou něco neobyčejného,’’ pronesla herečka Julia Roberts. Pastelově modré šaty inspirované pohádkou Popelka, které na Met Gala vynesla herečka Claire Danes se v momentě staly ikonickými díky jejich nápaditosti, ve tmě totiž svítily.

Zac Posen založil svou značku v roce 2001 a ve svých 21 letech se tak stal nejúspěšnějším mladým návrhářem New Yorku. V roce 2004 dostal cenu Perryho Ellise za ženskou módu od Rady módních návrhářů v Americe. Také působí jako kreativní ředitel ženské kolekce značky Brooks Brothers.

Zobrazeno 1630 krát
Naposledy upraveno: út., 12. listopad 2019 20:00
Eliška Jurasová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste