Vytisknout tuto stránku
ne., 10. listopad 2019 23:55

Liverpool porazil ve šlágru kola Manchester City, Leicester je druhý

Sadio Mané překonává hostujícího brankáře Brava Sadio Mané překonává hostujícího brankáře Brava Zdroj: premierleague.com
Anglie - V Liverpoolu se v neděli odehrál nejočekávanější zápas podzimu. Do té doby druhý Manchester City vyzval Liverpool, který se před tímto kolem nacházel na první pozici s náskokem šesti bodů. Liverpool však potvrdil pozici lídra a zvítězil 3:1.

Stále v lize neporažen tým z Liverpoolu se ujal vedení již v 6. minutě zápasu, kde se k odraženému balónu před šestnáctkou City dostal Brazilec Fabinho, který krásnou ranou k tyči otevřel gólový účet zápasu. O 7 minut přidali domácí další branku. Hlavou se prosadil křídelník Salah, který využil přesný centr Robertsona. I hosté se dostávali do zakončení. Největší šance, kterou měl obránce Angelino, skončila na tyči. 6  minut po začátku druhé půle měnili skóre znovu domácí. Byl to Mané, ke kterému se dostal centr liverpoolského kapitána a hlavičkou navýšil vedení svého týmu na 3:0.  Hostům se podařilo vstřelit branku až v 78. minutě. Byl to Portugalec Bernardo Silva, který se dostal k míči v pokutovém území domácího týmu a ranou k bližší tyči překonal Alisona. Liverpool si tak upevnil své vedení v Premier League a na druhé místo má náskok osm bodů. Před Manchester City se o bod dostaly lišky z Leicesteru, které porazili Arsenal 2:0 a Chelsea, která stejným rozdílem překonala Crystal Palace. 

Na páté pozici se nachází nováček z Sheffieldu, který v sobotu remizoval s Tottenhamem 1:1. Top 6 uzavírá Arsenal, který má po porážce s již zmiňovaným Leicestrem stejně bodů jako Sheffield, 17.

Zobrazeno 1133 krát
Naposledy upraveno: út., 12. listopad 2019 20:18
Štěpán Hubálek

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste