Vytisknout tuto stránku
čt., 14. listopad 2019 23:18

Federer postupuje do semifinále na Turnaji mistrů, Djokovič končí

Vítězná radost Rogera Federera. Vítězná radost Rogera Federera. Zdroj: nittoatpfinals.com
V posledním zápase skupiny Björna Borga na Turnaji mistrů se o přímý postup ze skupiny střetl Roger Federer s Novakem Djokovičem. Federer dokázal zdolat Djokoviče 2-0 (6-4, 6-3) a zajistil si postup do semifinále společně s rakouským tenistou Dominicem Thiemem. Djokovič, který by díky postupu do semifinále měl šanci přeskočit Rafaela Nadala a skončit tak první na konci roku v ATP žebříčku, nepodal podruhé za sebou přesvědčivý výkon a Turnaj mistrů pro něj končí již ve skupině.

V prvním setu měl Federer šanci sebrat podaní srbskému tenistovi hned v prvním gamu, ale vypracovaný breakball nedokázal proměnit ve vítězný gem. Ale naštěstí pro Federera přišlo další zaváhání Djokoviče ve třetím gamu, ve kterém měl Federer šanci tří breakballů, Federer dokázal využít první z nich a šel do vedení 2-1. Zbytek setu si oba hrači dokázali udržet výhodu svého podání a tak první set vyhrál Federer 6-4 a šel do vedení 1-0 na sety.

Druhý set si Djokovič dokázal vybojovat breakball ve čtvrtém gamu, ale jedinou jeho vypracovanou možnost za celý zápas nedokázal využít. Hned v dalším gamu si navíc Djokovič pohlídal svůj vlastní servis, a tak se dostal do nevýhody ztraceného podání. V posledním gamu zápasu dokazal Federer sebrat znovu podání Djokovičovi a srbský tenista se loučil s Turnajem mistrů prohrou 2-0 na sety.

Roger Federer se o finále utká s řeckým tenistou Stefanosem Tsitsipasem.

Zobrazeno 1181 krát
Naposledy upraveno: so., 16. listopad 2019 10:33
Michal Hénik

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste