Vytisknout tuto stránku
ne., 17. listopad 2019 20:02

Turnaj mistrů ovládl Řek Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas ovládl Turnaj mistrů Stefanos Tsitsipas ovládl Turnaj mistrů Zdroj: sport.aktualne.cz
Londýn – Vrchol letošní tenisové sezóny zná svého vítěze. Králem Turnaje mistrů se stal Stefanos Tsitsipas, který ve finále porazil za dvě a půl hodiny svého soupeře Dominica Thiema 6:7(6) 6:2 a 7:6(4).

Očekávalo se klasické finále, ve kterém by se objevili tenisoví giganti Nadal, Djokovic nebo Federer. Ani jeden z nich se však do finále Turnajů mistrů neprobojoval. Hlavními hvězdami finále turnaje byli Rakušan Dominic Thiem a Řek Stefanos Tsitsipas.

Tsitsipas si v semifinále poradil s nejúspěšnějším hráčem Turnaje mistrů Rodgerem Federerem, ještě předtím porazil dalšího velkého hráče Rafaela Nadala. Thiem dokázal během turnaje porazit jak Novaka Djokovice, tak i Federera. V semifinále se utkal s Alexandrem Zverevem a ze zápasu vyšel vítězně.

Rakušan Turnaj mistrů hrál letos již po čtvrté, Řek zažíval na turnaji svou premiéru. Ve vzájemných utkání měl navrch také Thiem. V soubojích s Tsitsipasem měl před zápasem příznivou bilanci 4:2. Zatímco v předchozím roce se potkali pětkrát, letos se utkali v jediném zápase, který Thiem otočil ve svůj prospěch na 3:6, 6:4 a 6:1.

První set získal v tiebreaku Dominic Thiem, když při jeho druhém setbolu poslal Tsitsipas míček daleko do autu. Ve druhém setu prolomil Tsitsipas hned v úvodu Thiemovo podání a vytvořil si výhodu, kterou dokázal využít. Druhý set Tsitsipas ovládl 6:2. Thiem poté dokázal vzdorovat rozjetému Tsitsipasovi a třetí set dotáhl do dalšího tiebreaku. Ten už ale jasně ovládl Tsitsipas a utkání ukončil přímým budem z podáni. Stefanos Tsitsipas vyhrál finále 6:7 6:2 a 7:6 a stal se prvním řeckým vítězem Turnaje mistrů.

Zobrazeno 975 krát
Naposledy upraveno: po., 18. listopad 2019 16:44
Šárka Mazurková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste