Vytisknout tuto stránku
ne., 24. listopad 2019 16:49

Některé kousky luxusní značky Loewe až nápadně připomínají uniformy z koncentračních táborů

Podoba oděvů je nepřehlédnutelná. Podoba oděvů je nepřehlédnutelná. Zdroj: Instagram Diet Prada
Španělsko – Módní dům Loewe vypustil na trh komplet v hodnotě téměř 2000 dolarů. Jeho největším nedostatkem však není pytlovitý slušivý střih. Komplet totiž téměř shodný s uniformami obětí holocaustu.

Tuto podobnost nejvíce proslavil instagramový účet Diet Prada, který slouží jako hlídací pes pro svět módy. Upozorňuje na nedostatky všech nových módních výtvorů a nebojí se ani ostré kritiky. A právě jejich příspěvek kritizující nepovedený komplet od Loewe získal za pouhé dva dny přes 44 000 lajků a téměř 2000 komentářů. I když má nová kolekce „zachycovat svobodu představivosti“, podle Diet Prada moc místa pro představivost nezbývá, zvláště když je výsledný vzhled tak znepokojivý.

Značka Loewe na odpověď však nenechala dlouho čekat a brzy přišla s omluvou. „Toto nikdy nebyl náš záměr a omlouváme se komukoliv, kdo by si mohl myslet, že jsme k posvátným vzpomínkám neuctiví,“ uvedla. Značka se rovněž rozhodla tyto produkty stáhnout ze svého prodeje, nicméně fanoušci tohoto outfitu si stále mohou zakoupit pruhovanou košili na stránce ssense.com.

Ještě před vlnou kritiky však designér Jonathan Anderson popsal British Vogue svou kolekci jako „fantasy, ale jako podivný typ fantasy“. Podle něj je na kolekci něco až kouzelnického, podobně jako v Harry Potterovi.

Není to však poprvé, co nějaký známý módní dům čelí takovýmto problémům. Značka Urban Outfitters se dostala do stejné pozice, když v roce 2015 uvedla na trh oděv s šedo-bílými pruhy a s růžovým trojúhelníčkem. Ten totiž na pruhovaných uniformách vězňů značil, že jeho nositelem je homosexuál. Rovněž i značka Zara neušla kritice, když jen o rok dříve musela z prodejních pultů stahovat modro-bíle pruhované tričko se žlutou šesticípou hvězdou. Podle Zary hvězda představovala odznak šerifů z Divokého západu, ale toto vysvětlení se s velkým pochopením nesetkalo.

Zobrazeno 1915 krát
Naposledy upraveno: po., 25. listopad 2019 16:09
Ela Filoušová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste