Vytisknout tuto stránku
po., 25. listopad 2019 10:57

Czech Design Week se již po šesté vrací do Prahy

Vizuál Czech Design Week 2019 designéra Dominika Řezníčka Vizuál Czech Design Week 2019 designéra Dominika Řezníčka Zdroj: Facebook Czech Design Week
Praha – Přehlídka osobitého designu, opravdovosti a nezávislé scény, kde svůj um může uplatnit naprosto každý, kdo má zápal a kvalitní nápad. To je Czech Design Week, který se bude již po šesté konat od 12. do 15. 12. 2019 v prostorách Kongresového centra Praha, kde otevře dveře všem milovníkům designu.

Tématem letošního Design Week je k příležitosti výročí sametové revoluce „30 let svobody‘‘. Na začátku listopadu byl na Facebooku přehlídky představen vizuál grafického designéra a ilustrátora Dominika Řezníčka. Jak sám popsal, protínající se pruhy ve vizuálu mají několik významů – národní symboly, křižovatku kolejí z Národní třídy či vyslaný signál změn v Československu po listopadu 1989.
Návštěvníky čeká přes 100 vystavovatelů z řad studentů, profesionálů, ale i studií a firem, dále také přednášky, workshopy a zahraniční účast například z Milan Design Week.
Studenti mají na přehlídce znamenité zastoupení. Objeví se například Daniel Skoták, Anna Jožová či Karolína Jeřábková. Daniel, student 3. ročníku produktového designu na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara v Plzni, předvede své nejnovější projekty v čele s modulárním policovým systémem. Anna je studentkou Ateliéru skla pražské UMPRUM pod vedením Ronyho Plesla, českého sochaře, pedagoga a skláře. Představí hned několik svých kolekcí, například BIGMAC STILL LIFE, kde zvěčnila známý pokrm určený k rychlé konzumaci v hluku a pohybu a udělala z něj zátiší. Karolína studuje design keramiky na UJEP v Ústí nad Labem a na Design Week se chystá se svými Kapslemi – porcelánovým setem pro přípravu filtrované kávy, skládající se z hrnku a dipperu, společně s bambusovým víčkem, které umožňuje vzít si kávu i s sebou.

Vstupenky na přehlídku lze zakoupit skrze portál GoOut. V rámci letošních oslav 30 let svobody mají studenti vstup zcela zdarma.

Zobrazeno 1019 krát
Naposledy upraveno: čt., 28. listopad 2019 11:46
Dominika Kutheilová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste