Vytisknout tuto stránku
po., 25. listopad 2019 21:25

Stanice HBO představila nový špionážní seriál Bez vědomí

HBO nabízí od 17.listopadu všech 6 dílů seriálu Bez vědomí HBO nabízí od 17.listopadu všech 6 dílů seriálu Bez vědomí Zdroj: HBO
Česká republika - Stanice HBO odvysílala 17. listopadu první díl seriálu Bez vědomí. Děj se z velké části odehrává na podzim roku 1989 a divákovi tak vykresluje strasti minulého režimu. Hlavní role ztvárnili Táňa Pauhofová a Martin Myšička. 

Televizní stanice HBO Europe odvysílala k výročí dne začátku sametové revoluce první epizodu šestidílného špionážního seriálu Bez vědomí. Minisérie Bez vědomí vznikla v produkci Ivana Zachariáše, který se pyšní například i velmi úspěšným seriálem Pustina z roku 2016. Scénář k seriálu napsal Ondřej Gabriel.  První dva díly měli diváci možnost shlédnout na filmovém festivalu v Torontu a na mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Nyní všech 6 dílů nabízí HBO online. Na portálu csfd.cz (Česko-Slovenská filmová databáze) si seriál Bez vědomí vysloužil hodnocení 82%.

Děj seriálu se vrací k událostem z roku 1989. V říjnu 1989 se hlavní hrdinové Marie Skálová (Táňa Pauhofová) a její manžel, slavný disident Viktor Skála (Martin Myšička) vrátí po dvanácti letech z Londýna zpět do Československa. Brzy po příjezdu do Prahy srazí manžele Skálovi auto. Marie skončí v nemocnici, a když se probudí z bezvědomí, zjistí, že její muž Viktor zmizel. Nikdo o zmizení významného disidenta nic neví. Marie se proto rozhodne svého muže hledat. Není ale sama, začne se o něj zajímat StB i tajné služby několika států. Divákovi se tak navíc postupně odhalují intriky uvnitř zpravodajských služeb. 

V dalších rolích se pak objeví například Jan Vlasák a Martin Hofmann jako příslušníci státní bezpečnosti. Britská herečka Hattie Morahan v roli diplomatky Susanne nebo David Nykl jako pracovník britského ministerstva zahraničí.

Zobrazeno 1014 krát
Naposledy upraveno: pá., 29. listopad 2019 09:47
Viktorie Ryšková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste