Vytisknout tuto stránku
st., 27. listopad 2019 12:24

Pokuta roste. Český svaz ledního hokeje řeší další nepříjemnost v aféře juniorské extraligy

Český hokej Český hokej Zdroj: ceskyhokej.org
Praha - Český svaz ledního hokeje (ČSLH) obdržel výzvu k zaplacení pokuty za nerespektování soudního rozhodnutí ve věci odložení startu juniorské extraligy. Jedná se o částku 2,2 milionu korun, která ale začínala na 100 tisících, které svaz odmítl zaplatit a podal nesouhlas. Celá kauza se točí okolo Vsetína, Havířova a Přerova, jejichž týmy byly administrativně vyloučeny z nejvyšší soutěže, která byla následně přejmenována na ligu akademií.

Jak se situace vyvíjela?

Hokejové kluby Havířov, Vsetín a Přerov byly tradičními účastníky hokejové extraligy juniorů. Jelikož ale nedržely status akademie, byly s novou sezónou vyloučeny a zařazeny do soutěže, která sice nese název extraligy, ale všechny nejlepší týmy hrají nově vzniklou ligu akademií. Na rozdíl od Salzburku a Olomouce nedostaly výjimku startu v této soutěži a rozhodly se odvolat k arbitrážní komisi nezávislé na svazu. Arbitráž rozhodla ve prospěch svazu, ovšem s připomínkami k jejich nestandardnímu kroku. Trojice klubů proto podala žalobu k civilnímu soudu, který v předběžném opatření přikázal odložit start ligy akademií. ČSLH ovšem zvolil kličku, když vytvořil soutěž O pohár DHL, v niž hrají stejné týmy ve stejném rozlosování, jaké mělo panovat v dříve soudně přerušené lize akademií.

Padla pokuta

Za toto rozhodnutí dostal svaz od Městského soudu v Praze pokutu 100 tisíc korun, kterou se rozhodl neuhradit a podat odvolání. Podle mluvčího svazu Zdeňka Zikmunda bylo uvalení exekuce neoprávněné a vše předávají svým právním zástupcům. Momentální částka, kterou podle soudu musí svaz zaplatit je 2,2 milionu korun, ale i v tomto případě ČSLH nesouhlasí.

Nekomunikace se strany svazu

Postižené kluby momentálně hrají extraligu juniorů, která ovšem platí za druhou nejvyšší soutěž, a zároveň si stěžují na nekomunikaci ze strany ČSLH a nulové snažení o vyřešení situace mimosoudní cestou.

(rmu)

Zobrazeno 1116 krát
Naposledy upraveno: čt., 28. listopad 2019 12:23
Richard Müller

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste