Vytisknout tuto stránku
čt., 28. listopad 2019 02:37

Slavia po porážce s Interem končí v pohárové Evropě

Branka Lukakua na 1:2 Branka Lukakua na 1:2 Zdroj: bbc.com
Praha - Ve středu 27. listopadu stadion v pražských Vršovicích hostil pátý zápas Slavie v Lize mistrů s italským Interem Milán. Jelikož pražský klub měl před zápasem pouze dva body musel před domácím publikem zvítězit, aby mohl pomýšlet na pokračování v evropských pohárech i na jaře. Dobrou zprávou pro domácí bylo to, že se po nemoci vrátil středopolař Tomáš Souček, který vynechal sobotní ligový zápas v Olomouci.

 

Sešívaní vstoupili do utkání aktivněji a hosty k ničemu nepouštěli. První brankovou příležitost měl Josef Hušbauer, který se po centru Coufala dostal k hlavičce, která skončila pár decimetrů vedle branky. Po úvodní čtvrthodině se Inter oklepal a v devatenácté minutě vsítili hosté první branku utkání. Belgický útočník se s míčem dostal do šestnáctky domácích, a i přes dva bránicí hráče se mu podařilo přihrát kolegovi z útoku Martinezovi, který z prvního doteku vstřelil gól. Ve 35. minutě si útočníci Interu role prohodili a vypadalo to, že se do kabin půjde za stavu 0:2. Avšak rozhodčí u videa dal pokyn hlavnímu arbiterovi, aby se šel k videu přezkoumat situaci z opačného pokutového území. Ten po krátkém rozmýšlení rozhodl, že zákrok Vrije na domácího Olayinku byl nedovolený a místo gólu Interu se konal pokutový kop Slavie. K penaltě se postavil kapitán Tomáš Souček, který ranou doprostřed srovnal na 1:1.

Po poločasové přestávce mohl strhnout vedení na stranu Sešívaných Lukáš Masopust, který skvělým napadáním získal balón před šestnáctkou soupeře a šel sám na brankáře. Avšak ranou doprostřed brány umožnil Handanovičovi, aby si připsal jednoduchý zákrok. Na druhé straně Brozovič po skvělé ráně z voleje orazítkoval břevno. V 80. minutě se díky podklouznutí Frydrycha dostal k míči Romelu Lukaku. Ten poté snadno obehrál brankáře Koláře, který byl mimo šestnáctku, a ranou do prázdné brány změnil stav utkání na 1:2. Po minutě hry mohl srovnat opět Souček. Ten ale netrefil bránu poté co mu hlavou po rohovém kopu přihrál Kúdela. V 88. minutě předvedl skvělou kopací techniku Lukaku. Ten Krásným centem šajtlí dostal míč k Martinézovi, který ranou z voleje propálil Koláře a připsal si svůj druhý gól v zápase. V poslední minutě nastavení ještě skóroval Lukaku, ale jeho branka pak byla odvolána videorozhodčím z důvodu ofsajdu. Poslední domácí zápas Slavii tedy nevyšel a jeden zápas před koncem skupinové fáze ví, že nepostoupí ani do Evropské ligy.

Druhý zápas skupiny se odehrál na Camp Nou, kde domácí Barcelona hostila Borussii Dortmund. Domácí vedli už o poločase 2:0, a to díky brankám Luize Suaréze a Lionela Messiho. V 67. minutě navýšil na 3:0 Francouz Griezmann, který již v prvním poločase nahradil na trávníku krajana Dembelého. V 77. minutě snížil na konečných 3:1 mladičký Angličan Sancho. 

O postup do jarní části se tedy rozhodne v posledním kole mezi Dortmundem a Interem, kteří mají shodně 7 bodů. 

Zobrazeno 1048 krát
Naposledy upraveno: so., 30. listopad 2019 21:26
Štěpán Hubálek

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste