Vytisknout tuto stránku
čt., 5. prosinec 2019 16:40

Ostravské Bazaly otevírají brány mládežnickým sportovním talentům

Bazaly po rekonstrukci Bazaly po rekonstrukci Zdroj: https://www.fcb.cz/foto/redactor/16c9940b884c666bd1e90a2f62c7631c.jpg
Ostrava - V roce 2015 se fanoušci Baníku loučili s Bazaly, stadionem, jenž hostil rozličná fotbalová utkání již od roku 1959. Během tohoto týdne, téměř po pěti letech od započetí rekonstrukce, se stadion opět probudil k životu.

Zmodernizovaný stadion bude v budoucnosti zázemím pro Regionální fotbalovou akademii Moravskoslezského kraje a klubovou akademii Baníku Ostrava. „Byl bych rád, kdyby se časem na Bazalech hráli béčkové zápasy Moravskoslezské fotbalové ligy a také fotbalová utkání žen, ty by totiž mohly být zajímavými pro spoustu fanoušků Baníku, kteří fandí všem jeho klubům. Věřím, že by se tak zhodnotila investice, kterou město a kraj učinily,“ říká Václav Brabec, majitel Baníku Ostrava ve videu o slavnostním otevření Bazalů.

Celková suma, za kterou byly Bazaly renovovány, čítá tři sta dvacet milionů korun, přičemž roční náklady na jejich provoz se odhadují na čtrnáct milionů korun. Stadion bude dotován z peněz města Ostravy, Regionální fotbalové akademie a klubové akademie Baníku, na jejíž chod bude každoročně přispívat Fotbalová asociace České republiky částkou tří milionů korun.

Sportovci budou moci využívat nejen hřiště s přírodní i umělou trávou, ale také nová zařízení jako jsou tělocvična, posilovna, běžecká dráha, šatna i prostor pro regeneraci. „Věřím, že investice do ostravského fotbalového stadionu přispěje k tomu, že se město zase stane místem, ve kterém jsou vychovávány talenty pro celý český fotbal, že odtud vzejdou úspěšní hráči a povedou klub Baníku Ostrava k získání mistrovského titulu," uvedl primátor města Ostravy, Tomáš Macura.

Zobrazeno 1620 krát
Naposledy upraveno: čt., 5. prosinec 2019 23:06
Tereza Červenková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste