Vytisknout tuto stránku
čt., 5. prosinec 2019 21:52

Los Česku přisoudil Anglii a Chorvatsko, o dalším soupeři rozhodne play-off

Trenéři tří doposud známých týmů skupiny D Trenéři tří doposud známých týmů skupiny D Zdroj: ČTK
Bukurešť – Papírek v rukou Philippa Lahma znamenal jediné – Česká republika poputuje za kanál La Manche. Bývalý německý kapitán přisoudil svěřencům Jaroslava Šilhavého skupinu D, jejíž utkání proběhnou v Londýně a Glasgow. Soupeřem českého týmu na Mistrovství Evropy 2020 bude „domácí“ Anglie, s níž národní mužstvo hrálo již v kvalifikaci, vicemistr světa Chorvatsko a celek ze čtveřice Skotsko, Izrael, Norsko nebo Srbsko.

První zápas odehraje Česko patnáctého června na téměř dvaapadesáti tisícovém stadionu Hampden Park. Jestli se soupeřem stane Skotsko, které má vidinou domácího prostředí o motivaci postaráno, nebo někdo jiný, bude jasné nejpozději na začátku dubna 2020. Druhé utkání proběhne o čtyři dny později na tomtéž svatostánku, tentokrát však bude mít národní tým za soupeře Chorvatsko. Dvacátého třetího června pak Česko změří síly ve Wembley s Anglií.

„Anglii už máme vyzkoušenou. Ve Wembley dopadl zápas špatně, v Praze jsme však hráli výborně. Tentokrát se budeme snažit uhrát na venkovním hřišti lepší výsledek, než tomu bylo v kvalifikaci,“ komentuje opětovné vylosování Albionu do stejné skupiny Šilhavý. „Anglie i Chorvatsko, semifinalisté posledního MS, jsou opravdu silné týmy, přesto věřím, že se dobře připravíme a zabojujeme o postup,“ dodává.

Celkově bylo v sobotu třicátého listopadu v Bukurešti rozlosováno 20 zemí do šesti skupin. Čtyři volná místa později doplní vítězové z šestnáctičlenného play-off. Mezi jedenáctkou losujících figuroval také český zástupce Karel Poborský, který reprezentoval na třech po sobě jdoucích Mistrovství Evropy v letech 1996, 2000 a 2004.

Turnaj se odehraje od dvanáctého června do dvanáctého července ve dvanácti státech. Tento neobvyklý formát zvolili zástupci UEFA na počest šedesáti let konání evropského šampionátu.

Zobrazeno 980 krát
Naposledy upraveno: pá., 6. prosinec 2019 10:22
Tomáš Sendler

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste