Vytisknout tuto stránku
pá., 6. prosinec 2019 15:06

Ondráš zve na své adventní koncerty

Ondráš při svém vystoupení Ondráš při svém vystoupení Zdroj: Tomáš Kebort
Na prosinec si vojenský umělecký soubor Ondráš připravil sérii šesti adventních koncertů. Vystoupení nesou název Čas vzácný přišel. Divákům se představí orchestr lidových nástrojů a dívčí sbor spadající pod tento umělecký soubor.

Pod vedením Štěpána Blinky si Ondráš připravil repertoár adventních zpěvů. Námětem ke koncertu se staly starobylé liturgické zpěvy, takzvané roráty.

„Adventní zpěvy, které uslyšíte, se zpívaly v chrámech i domovech našich předků po staletí. Je v nich vyjádřena touha po novém životě, po nové radosti. Jsme stvořeni k radosti. K nekončící radosti. K radosti upřímné, která nebude jen nějakou bublinou k splasknutí.“, řekl autor námětu a scénáře Martin Kovář.

První zastávkou ze série koncertů bude Písek, dále Pardubice, Olomouc, Prušánky, České Budějovice a na závěr Brno.

Cena vstupenek se liší podle místa konání. Rámcově se však pohybuje od 250 do 290 korun.

Vojenský umělecký soubor Ondráš je jediným profesionálním souborem svého druhu u nás. Je zřizován Ministerstvem obrany České republiky. Soubor funguje od roku 1954 a od té doby se rozrostl až do dnešní podoby téměř stočlenného uskupení. Hlavní jádro tvoří profesionální základna doplněná o amatérskou složku. Tvorba souboru se orientuje především na umělecké ztvárnění domácích regionů Čech, Moravy a Slezska, ale příležitostně si bere za své taky příbuzné středoevropské a východoevropské regiony.

Další informace jsou k dispozici na internetových stránkách nebo facebookovém profilu Vojenský umělecký soubor ONDRÁŠ.

Zobrazeno 1232 krát
Naposledy upraveno: so., 7. prosinec 2019 23:29
Adéla Šimoníková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste