Vytisknout tuto stránku
ne., 8. prosinec 2019 11:39

Dokonalou vánoční atmosférou se pyšní už i Nový Jičín

Hned vedle stromečku se nachází dřevěný betlém Hned vedle stromečku se nachází dřevěný betlém Zdroj: Zdena Havlíková
Nový Jičín – Veřejnost si užila program pro děti, rozsvícení vánočního stromu i koncert kapely Rocca Acoustic. Čtvrtek 5.prosince se nesl ve znamení vánoční nálady a koled. 

Bohatý program, který připravilo místní středisko volného času Fokus, zvaný „Den s Mikulášem",  proběhl na náměstí dopoledne. Čerti, andělé a Mikuláš pozdravili nejen děti mateřských a základních škol, ale i širokou veřejnost. O zábavu se postarala tři stanoviště – Nebe, Peklo a Vánoční čas, kde děti plnily úkoly. Za zpěvu koled si pak každý andílek i zlobivec odnesl sladkou odměnu.

V 17 hodin bylo takřka celé Masarykovo náměstí zaplněné lidmi, kteří sledovali rozsvícení vánočního stromu. Téměř 15 metrů vysoký smrk je z nedaleké obce Libhošť a pracovníci technických služeb ho na náměstí ozdobily baňkami, hvězdami a světelnými řetězy. Atmosféru doplnila ukázka šálové akrobacie a vánoční koncert skupiny Rocca Acoustic.

V Novém Jičíně momentálně probíhá vánoční jarmark, kde lze najít sýrové speciality, medové produkty, cukrářské zboží, uzeniny nebo rukodělné výrobky. Vánoční punče jsou pro Novojičínský jarmark samozřejmostí. Do 23. prosince si mohou návštěvníci, letos poprvé, zabruslit na kluzišti.

Většinu města včetně historického centra zdobí světelné doplňky v bílo-zlaté barvě. „Snažíme se o postupnou obnovu vánočních dekorací, aby na celém území města byla v jednotném stylu, v LED bílém osvětlení,“ zmínila vedoucí návštěvnického centra Radka Bobková.

Zobrazeno 1044 krát
Naposledy upraveno: út., 10. prosinec 2019 10:38
Kateřina Drgová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste