Vytisknout tuto stránku
ne., 8. prosinec 2019 18:08

Zemědělská technika i laboratoře byly k vidění na SZTŠ

Chov strašilek se návštěvníkům líbil Chov strašilek se návštěvníkům líbil Zdroj: Archiv autorky
Nový Jičín - Ukázka dílen, chovu strašilek nebo jízda zručnosti traktorem. To všechno si mohli uchazeči o studium i široká veřejnost prohlédnout a vyzkoušet v rámci dne otevřených dveří na Střední škole technické a zemědělské v Novém Jičíně.

 V laboratořích na návštěvníky čekali studenti s ukázkou chemických pokusů a chovu strašilek. V prostorách školy byla k vidění moderní zemědělská technika. Na obou pracovištích, tedy U Jezu i Šenovská, si uchazeči mohli projít prohlídkové trasy s informacemi o studiu. Průvodci byli samotní studenti i učitelé. Akce se konala 6. a 7.prosince.

Uchazečům je mimo jiné představená praktická výuka na škole. Studenti zemědělských oborů dochází na praxi také do zemědělské usedlosti Bludička v Bludovicích. „Naše spolupráce se školou trvá již od roku 2007 a za tu dobu se u nás vystřídalo nespočet studentů. Většinou jsou to studenti druhých a třetích ročníků. Následně u nás probíhá i jedna z maturitních otázek na téma ekologické hospodářství. Tato škola je pro mě srdcovou záležitostí,“ chválila spolupráci majitelka usedlosti Gabriela Žitníková.

Škola se aktivně zapojuje do různých projektů. Letos vyjelo deset studentů do Irska v rámci mezinárodního projektu partnerství škol nazvaného „Towards a Sustainable Future. Youth Awaraness and Actions Througth Agenda 2030“. Jedná se o projekt, který vychází ze strategie schválené Valným shromážděním OSN, s názvem „Agenda 2030“. Hlavní myšlenkou je udržitelný rozvoj a implementace jeho jednotlivých zásad do každodenního života.

Na SZTŠ se vyučují obory s maturitou, výuční obory a jeden nadstavbový obor. Soutěž Šikovné ruce, pořádaná touto institucí, měla letos rekordní počet účastníků. Studenti školy sklízí úspěchy jak ve sportovních, tak ve vědomostních soutěžích. Každoročně se účastní biologické olympiády a sportovní Interligy, kde se umisťují na předních příčkách.

 

Zobrazeno 1124 krát
Naposledy upraveno: út., 10. prosinec 2019 12:25
Kateřina Drgová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste