Vytisknout tuto stránku
po., 9. prosinec 2019 18:35

Šestnácté kolo anglické Premier League je za námi

Hráči Manchesteru United radující se z branky proti Manchesteru City Hráči Manchesteru United radující se z branky proti Manchesteru City Zdroj: www.manutd.com
  Červená část Liverpoolu už vyhlíží titul. Náskok před druhým Leicesterem sice není velký, ale i tak si svěřenci Jürgena Kloppa mohou dovolit ztratit dva zápasy. Manchester se po derby, kdy United porazili 2:1, oblékl do červených barev. Po dvou náročných, ale vyhraných zápasech, se nejspíše dostává do formy, kterou fanoušci United už dlouho vyhlíželi.

Manchester United, který po výhře nad Tottenhamem hostil Manchester City, nechtěl nechat nic náhodě a vyhrál i manchesterské derby. Do vedení se dostali již ve 23. minutě. Rashford proměnil penaltu a domácí vedli 1:0. O šest minut později se po asistenci Daniela Jamese z gólu radoval Anthony Martial, a stav utkání byl 2:0 pro Reds. V druhém poločase dokázali City odpovědět pouze brankou Otamendiho v 85. minutě. To už většina fanoušků na Old Trafford slavila výhru nad největším rivalem. Manchester je tedy červený. 

Liverpool po zvládnutém derby, kdy v neobvyklé sestavě porazil Everton 5:2, cestoval na půdu patnáctého Bournemouthu. Nejdříve se v 35. minutě prosadil Alex Oxlade-Chamberlain, který se dlouhém zranění dostává zpět do formy. Minutu před koncem prvního poločasu se prosadil také Naby Keita. O poločase na ukazateli skóre tedy svítil stav 2:0 pro Liverpool. V 54. minutě rozvlnil síť i Mo Salaha a utkání definitivně rozhodl. Liverpool si z Bournemouthu odváží další tři body a stále vede tabulku Premier League s náskokem osmi bodů. Trenér Liverpoolu Klopp se nechal slyšet, že neúspěch momentálně představuje i remíza s rivaly. Jeho tým prostě musí vyhrát, ať hraje proti komukoli.

Po neúspěchu proti Manchester United si hráči Tottenhamu spravili chuť na Burnley. Hned ve čtvrté minutě se trefil kapitán Spurs Harry Kane. O pět minut později, po zmatcích před bránou Burnley, dorazil Lucas míč do brány a stav byl 2:0. Ve 32. minutě vybojoval míč u vlastní šestnáctky Son. Ve velké rychlosti proběhl s míčem celé hřiště a svoje parádní sólo zakončil brankou na 3:0. S tímto stavem se také hráči vraceli v poločase do kabin. Ve druhém poločase se po deseti minutách hry trefil opět Kane, 4:0. O dvacet minut později si za obranu naběhl Moussa Sissoko, chladnokrevně zakončil a definitivně ukončil kanonádu Burnley. 

Chelsea čekal poměrně jednoduchý soupeř v podobě trápícího se Evertonu. Jenže ten všechny londýnské fanoušky v modrém zaskočil a po odvolání trenéra porazil Chelsea 3:1. Bývalý trenér Evertonu Marco Silva po debaklu v liverpoolském derby přišel o práci. Duncan Ferguson, dosavadní asistent Silvy, tedy vedl tým proti Chelsea z pozice hlavního trenéra a svůj první zápas v této roli zvládl. V páté minutě se trefil Richarlison, a to byl také jediný gól prvního poločasu. Po pěti minutách druhého poločasu se skóre měnilo, Calvert-Lewin zvýšil na 2:0. Everton se ovšem dočkal rychlé odpovědi od Chelsea. Tři minuty po brance na 2:0 se trefil Kovačič a stav byl 2:1 pro Everton. Liverpoolští fanoušci v modrém si mohli oddechnout pět minut před koncem zápasu, kdy Calvert-Lewin opět rozvlnil síť a pojistil tak svému týmu důležitou výhru. 

Zobrazeno 823 krát
Naposledy upraveno: pá., 13. prosinec 2019 00:41
Pavel Cihlář

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste