Vytisknout tuto stránku
út., 10. prosinec 2019 21:10

Ostravský festival přivítá duo Twenty One Pilots

Twenty One Pilots Twenty One Pilots Zdroj: ČT24, Fource Entertainment
Ostrava – Colours of Ostrava, v překladu „barvy Ostravy“, každoročně rozzáří a roztančí Dolní oblast Vítkovice, bývalé centrum dolů, hutí a železáren. Program festivalu organizátoři vždy odtajňují postupně, a letos tomu není jinak. První zveřejněný interpret 19. ročníku je americké elektro popové duo Twenty One Pilots.

 

Ve své podstatě multižánrové duo Tylera Josepha a Joshua Duna odstartovalo svou raketovou dráhu v roce 2009. Dnes má na kontě nahraných pět alb, vyprodává koncerty po celém světě a obsazuje první příčky hudebních hitparád, nemluvě o získaných hudebních oceněních. „Naše poslední vystoupení v Česku před třemi lety bylo úžasné. Přišla na nás asi tisícovka lidí, takže vrátit se a vyprodat velkou arénu je nádhera,“ uvedl frontman skupiny Tyler Joseph pro Seznam Zprávy po koncertě ve vyprodané pražské O2 aréně v polovině února.

Název skupiny Twenty One Pilots vychází z dramatu Arthura Millera, kde lidskou vinou zahynulo dvacet jedna pilotů. Ve svých textech se věnují temnější stránce lidské osobnosti, depresím, úzkostem a psychické vyprahlosti různých příčin. Dva největší hity Stressed Out a Heathens přesáhly na Youtube miliardu zhlédnutí.

Na stránkách Colours of Ostrava se organizátoři nenápadně zmiňují: „Obrovský zážitek představují euforické koncerty Twenty One Pilots, při nichž si vystačí jen sami dva, podpoření dokonale vizuálně a světelně sladěnou show.“ Twenty One Pilots budou pravděpodobně vystupovat na hlavním pódiu celého festivalu s výhledem na monumentální věže vysokých pecí.

Zobrazeno 1310 krát
Naposledy upraveno: st., 11. prosinec 2019 14:23
Štěpánka Némethová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste