Vytisknout tuto stránku
st., 11. prosinec 2019 10:50

Vítkovice mění trenéry. Petra s Trnkou nahradí trojice Trličík, Klesla a Svozil

Noví trenéři Vítkovic Mojmír Trličík a Rostislav Klesla Noví trenéři Vítkovic Mojmír Trličík a Rostislav Klesla Zdroj: hc-vitkovice.cz
Ostrava – Majitel hokejových Vítkovic Aleš Pavlík po debaklu s Karlovými Vary 1:9 v 26. kole Tipsport extraligy odvolal po třech letech trenéra Jakuba Petra s asistentem Pavlem Trnkou. Nedělní zápas proti Hradci Králové vedl dočasně staronový kouč Mojmír Trličík společně s Rostislavem Kleslou. Ostravané dokázali po šesti porážkách v řadě bodovat a poprvé od 18. října si připsali výhru za tři body. Teď lavičku Vítkovic definitivně přebírá Mojmír Trličík, který si za své asistenty vybral Rostislava Kleslu a Ladislava Svozila.

Aleš Pavlík vydal po prohře s Karlovými Vary omluvné prohlášení a slíbil radikální řezy v kádru i realizačním týmu. Do Hradce Králové už neodcestoval Jakub Petr s Pavlem Trnkou, které z pozice koučů Pavlík odvolal, Jakub Petr zároveň skončil ve funkci generálního manažera. Po vítězném utkání proti Mountfieldu vyjednával Aleš Pavlík s potenciálními kouči, v úvahu připadala jména jako Miloš Holaň ml., Alois Hadamczik nebo Vladimír Vůjtek st. „S Aloisem Hadamczikem jsme probírali možnost být hlavním trenérem a generálním manažerem, ale nedávno prodělal operaci ramene a nabídku odmítl. Domluvili jsme se na spolupráci na úrovni poradce a konzultanta," říká Aleš Pavlík. Majitel hokejového klubu nakonec ponechal ve funkci trenéra Mojmíra Trličíka. „Po zvážení všech aspektů a veškerých pro a proti jsem se nakonec rozhodl potvrdit v roli hlavního trenéra Mojmíra Trličíka. Má dlouhou praxi s trénováním mládeže i v mužské extralize, před časem s podceňovaným kádrem dokázal dojít až do finále, což je pro Vítkovice dosud poslední získaný cenný kov. Jeho odborné trenérské znalosti jsou na vysoké úrovni a má zkušenosti i s bojem o záchranu," vysvětluje Aleš Pavlík. Samotný kouč nabídku s radostí přijal. „Předně jsem velice rád, že jsem dostal důvěru, a i když vím, že nás čeká hromada hodně těžké práce a opravdu nesnadné období, nepřemýšlel jsem prakticky ani vteřinu a nabídku vést opět A-mužstvo Vítkovic jsem přijal," líčí nový trenér Mojmír Trličík. Ten si nakonec jako asistenta ponechal Rostislava Kleslu, se kterým koučoval zápas v Hradci Králové, a jako druhého asistenta zvolil Ladislava Svozila. „Tato dvě jména vzešla z mých požadavků. S Rosťou Kleslou jsme vedli už tým v Hradci Králové a byl jsem velice mile překvapen jeho přístupem a snahou přenést zkušenosti z nedávno ukončené hráčské kariéry do trenérské pozice. Přítomnost Ládi Svozila v trenérském štábu jsem si dal také jako jeden z požadavků, protože on sám má za sebou bohatou trenérskou praxi, zažil i krizové sezony a častými konzultacemi a svými postřehy ze hry nám pomáhal už před lety," uzavírá Mojmír Trličík.

Vítkovice se pod novým trenérským triumvirátem představí 18. prosince na domácím ledě proti Olomouci, poté je čeká sedmizápasová venkovní šňůra, protože v Ostravar Aréně se koná juniorské mistrovství světa. Před vlastní fanoušky se vítkovičtí hokejisté vrátí až 17. ledna.

Zobrazeno 967 krát
Naposledy upraveno: st., 11. prosinec 2019 23:17
Jan Lužný

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste