Vytisknout tuto stránku
po., 16. prosinec 2019 10:41

V Zoo Chleby budou v létě řvát lvi

Výběh s velbloudy je jedním z lákadel Zoo Chleby Výběh s velbloudy je jedním z lákadel Zoo Chleby Zdroj: Miloš Lácha
Chleby - Zoo Chleby, které se již v minulých letech podařilo získat z Vietnamu vzácné langury duk a úspěšně jako první v evropě odchovat jejich mláďata v zajetí loni slavnostně otevřela pavilon medvědů ušatých. Na příští rok zoologická zahrada plánuje další velké rošíření. Otevře nový pavilon s několika dalšími šelmami, nová expozice se zaměří především na zvířata africké divočiny.

Zoo ve Chlebech na Nymbursku, kam již přes dvacet let proudí výletníci, otevře v následujícím roce novou stavbu. Zoo, která v minulých letech již překvapila pavilony medvědů ušatých, lemurů a nebo vzácných druhů opic langurů duk, právě staví nový pavilon. Celá stavba má napodobovat styl starých afrických památek Djenné. Do tohoto pavilonu umístí africké šelmy mangusty a dva samce lva berberského, které se zahradě podařilo získat ze spřátelené zoologické zahradě v Plzni. Celý pavilon bude doplněn o dvě velká akvária pro sladkovodní ryby z afrických jezer Tanganika a Malawi.

Na mangusty a lvy se můžou návštěvníci přijít podívat již zhruba v polovině roku 2020. Cena stavby je prozatím odhadovaná na 12 milionů korun, Středočeský kraj přispěje zahradě na tento projekt dotací o výši čtyř milionů.

Zobrazeno 1685 krát
Naposledy upraveno: út., 17. prosinec 2019 15:35
Petr Antoš

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste