Vytisknout tuto stránku
út., 17. prosinec 2019 16:06

Homerovi už bude sto aneb Simpsonovi slaví výročí

Žlutá rodinka Simpsonovi Žlutá rodinka Simpsonovi Zdroj: cnews.cz
„Existuje vůbec někdo, kdo by je neznal?" Tak přesně takhle začíná instagramový příspěvek České televize, který přidala k výročí, které slaví Simpsonovi. Třicet let! Americký seriál, který už třicet let běží v hlavním vysílacím čase na stanici Fox, je něco, co zná opravdu každý. A nebo ne? 

Pětičlenná žlutá rodinka je dobře známá i u českých diváků. Homer, Marge, Bart, Lisa a Maggie jsou pro mnohé něco, na co se těší, že si pustí, až dorazí po celém dni domů. Já sama bych Simpsonovi mohla sledovat celé dny. Humor, který se bezprostřední a není umělý, mě prostě baví a sedí snad všem, kterří seriál sledují. Sérií proto není málo, dnešnímu výročí mají Simpsonovi za sebou 31 sérií, ze kterých vzešlo 670 odvysílaných dílů. Vystoupilo v nich více než 600 celebrit a známých osobností a mimo jiné seriál předpověděl, že prezidentem USA se stane Donald Trump. Otázkou tak trochu zůstává, co přesně se všem na seriálu tolik líbí. Co je vlastně ten důvod, proč Simpsonovi nikdy neomrzí? 

Osobně se zasměji snad u každého dílu. Rozhodně jsem neviděla všechny, a popravdě to ani nemám v plánu, na seriálu se mi totiž líbí to, že každý díl je o něčem jiném. Simpsonovi jsou pro mě vtipná forma relaxu, něco, co si pustím, když se sice chci na něco podívat, ale nechci, aby to bylo náročné. Homer je skvělý otec a skvělý člověk. Někdy hloupý jako snad nikdo na světě, jindy sečtělý, moudrý a se schopností vést takový život, který by si každý přál. Na Marge je moc dobře vidět, jak čas od času velmi trpí tím, že je žena v domácnosti a že ne vždy je ta správná cesta stavět rodinu na první místo. I přesto ale Marge představuje ukázkovou matku, která pro své děti udělá i nemožné. A o lásce k Homerovi ani nemluvě. Jejich vztah je čistý a ve výsledku plný harmonie. A v tom je to kouzlo. Simpsonovi jako klasická průměrná rodina. Jako rodina, co má vlastně všechno, co člověk k životu potřebuje. Lásku, pochopení, domov, rodinu a pohodu. Dva zdánlivě odlišní lidé, kteří spolu dokážou perfektně fungovat. Dva zdánlivě odlišní lidé, co spolu mají tři děti. Dokonalou dcerku, která představuje vrchol lidské existence, typického syna, který zkouší, co život obnáší, a roztomilou malou panenku, která je jedno velké překvapení. 

A tak to je. Klasická rodina, ve které otec miluje pivo a svoje děti víc než cokoli. Rodina a rodiče, u kterých je odpuštění největší důkaz lásky. Rodina, ve které by matka nikdy nedopustila, aby rodina trpěla, a děti, které rodičům dělají radosti a starosti. Simpsonovi jsou totiž přesně tím seriálem, ve kterém se každý najde. Nabízí nespočet charakterů, které dohromady tvoří celý lidský svět. Je to totiž krásně jednoduché, úspěch seriálu nepřineslo to, že rodina je žlutá, ale fakt, že to, co prožívají, je prostě život. 

Zobrazeno 1586 krát
Naposledy upraveno: út., 17. prosinec 2019 21:54
Gabriela Kokešová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste