Vytisknout tuto stránku
út., 17. prosinec 2019 20:49

Proběhlo předávání cen AudioREPORT 2019

Vítězové cen AudioREPORT 2019 Vítězové cen AudioREPORT 2019 Zdroj: Český rozhlas, Tomáš Vodňanský
AudioREPORT je soutěžní přehlídka českých rozhlasových dokumentů, jejíž 28. ročník proběhl od 22. do 24. října v Havlíčkově Brodě. Letos se na prvních třech místech umístily Brit Jensen, Alena Blažejovská a Karolína Škápíková, které za své dokumenty minulý týden převzaly ceny.

Letošní AudioREPORT, který se již několik let pořádá v rámci Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava, se uskutečnil v havlíčkobrodském hotelu Slunce. Akce se účastnili zaměstnanci i externisté Českého rozhlasu a nadšenci především z řad studentů. Dokumenty hodnotili všichni účastníci AudioREPORTU včetně autorů samotných. Vítězkou se stala Brit Jensen se svým dokumentem „Peklíčko“. Autorka původem z Dánska zde nahlíží na českou tradici Mikuláše, anděla a čerta, kterou ona ani její děti v Dánsku nikdy nezažili.

Čtyřmi ročními obdobími v lese provedl posluchače Jiří Nohel v dokumentu Aleny Blažejovské. Její „Muž, který sází stromy“ si tak odnesl druhé místo.

Tématu uprchlického tábora v Srbsku se ve svém dokumentu „Serbia is good for you“ věnovala Karolína Škápíková a díky tomu obsadila třetí místo. Zachytila poslední dny českého dobrovolnického týmu v Srbsku v roce 2017 a jejich výpovědi o dění v táboře.

Všechny audiodokumenty jsou volně dostupné na internetových stránkách Českého rozhlasu.

Zobrazeno 1234 krát
Naposledy upraveno: st., 18. prosinec 2019 12:16
Kristýna Krausová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste