Vytisknout tuto stránku
pá., 20. prosinec 2019 02:35

Čeští kriminalisté se zúčastnili mezinárodní policejní operace

Čeští kriminalisté se zúčastnili mezinárodní policejní operace Zdroj: defendia.cz
Evropa - Jednotka Evropské unie pro justiční spolupráci (EUROJUST) spustila v minulém týdnu akci proti obchodu s bílým masem. Do mezinárodní policejní operace se zapojili i kriminalisté odboru obchodu s lidmi a nelegální migrace Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ). Eurojust uvedla, že v několika evropských států se nachází až padesát žen, které byly nuceny k prostituci. 

 Akce s krycím názvem COSTA 17 se týkala organizovaného obchodování s lidmi, kuplířství a obchodu s drogami. Eurojust akci spustila 11. prosince, pro účel této akce zároveň zřídila speciální koordinační středisko, které policistům napříč státy nabízelo neustálou analytickou podporu. V Rumunsku, České republice a ve Španělsku policisté zadrželi 14 osob. V rámci jedné z domovních prohlídek nalezli čeští policisté tři ženy, se kterými později provedli výslech. 

Všechny tyto zneužívané ženy pocházely z chudých poměrů. Organizátoři je převáželi do zahraničí s účelem provozování prostituce. Muži, pro které ženy pracovali, je zneužívali, vyhrožovali jim a také jim podávali drogy. Peníze, které z prostituce získali, předávali členům organizované skupiny, ti je odváželi zpět do Rumunska. 

 

Zobrazeno 979 krát
Naposledy upraveno: pá., 20. prosinec 2019 18:50
Gabriela Kokešová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste